Pokaż wyniki od 1 do 10 z 186

Wątek: Sony A7R IV - prezentacja

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Re: Sony A7R IV - prezentacja

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co z tymi cytatami? @candar - gdzie ja wypominam, że wspominanie o prostych aparatach jest trollowaniem?
    Czy Ty kolego się przypadkiem nie zapędzasz w tych atakach personalnych?
    Rozumiem że leczysz tu jakieś swoje kompleksy ale nie przeginaj.

BTW: dla wyjaśnienia - zaczynałem fotografować druchem - to był dopiero prymityw , analogami wszelkiej maści fotografowałem przez ponad dwie dekady. Mam coś w rodzaju prywatnego muzeum w którym jest też kilkadziesiąt aparatów z minionej epoki realnego socjalizmu. To były w większości nieudolne kopie sprzętu zachodniego, tyle że dużo bardziej awaryjne i z powycinanymi funkcjami często z powodów technologicznych uproszczone tam gdzie tego być nie powinno (jak np. Zenity). Robienie jakiegoś kultu z tego sprzętu może dobre jest dla małolatów którzy nie żyli w tym ustroju i nie byli skazani na jego używanie. To że dało się tym robić zdjęcia to infantylny truizm. No pewnie że się dało i nie był to żaden wyczyn ale jak się tylko dało kupić coś normalnego to od razu większość ludzi z ulgą się przesiadła.

Rozumiem Twoją niechęć do Canona - też mam niejedno zastrzeżenie do tego co robią i na przestrzeni lat mógłbym wiele wypomnieć tylko zachowajmy jakieś rozsądne proporcje w tych porównaniach.
    A ja tej niechęci (o ile w ogóle jest) nie mogę zrozumieć.
    Przez kilkanaście lat używałem różnego sprzętu Canona i żałuję że Canon "zaspał" bezlusterkowce.
    Nie tylko z sentymentu wolałbym by na A7/A9 był napis Canon.

I trzymam kciuki by Canon "na poważnie" był w czołówce rozwoju tej technologii.
    To nam wszystkim przecież da lepszy sprzęt, więcej radochy z hobby i także łatwiejszy chleb dla zarabiających foceniem.
    Monopol jednej firmy to nie jest dobra zmiana.

jp

PS
    Też zaczynałem od Drucha ale potem miałem trochę szczęścia, "pożyczony" dostęp do aparatów z za żelaznej kurtyny
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 29-07-2019 o 17:20
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów