Zamieszczone przez aptur
chyba także ma zastosowanie (choć nie jestem pewien na 100%) rozumiem że w prawie jest rozróznienie na "aukcje" i "nie aukcje" - wątpie w to .... ale oczywiście mogę się mylić ....
Zamieszczone przez aptur
chyba także ma zastosowanie (choć nie jestem pewien na 100%) rozumiem że w prawie jest rozróznienie na "aukcje" i "nie aukcje" - wątpie w to .... ale oczywiście mogę się mylić ....
http://www.allegro.pl/item121153910_...uzo_zdjec.html
Panowie - okazja!!!!![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Jeżeli chodzio reklamowanie towaru z allegro:
Mamy tu jakiegoś prawnika? Czy są jakieś przepisy dotyczące aukcji internetowych czy tam nie ma żadnych praw?Zamieszczone przez http://www.federacja-konsumentow.org.pl
![]()
Ciezko bedzie udowodnic komus ze jest niezmieniony, wystarczy mala ryska i sprzedawca wyjdzie obronna reka.
Ciekawi mnie jednak inny zapisa jaki ostatnio widuje:
"UWAGA!!! Z powodu nowych przepisów prawa Unii europejskiej (01.08.03) O zakupie towaru od osób prywatnych INFORMUJE! Przedmiot wystawiony na tej aukcji nie podlega: gwarancji, rękojmi ani zwrotowi po dokonaniu transakcji. Jeżeli bierzecie w niej udział tzn. ze się z tym zgadzacie!! Zgodnie z prawem EU dodatek ten powinien znajdować się pod każdą aukcją online w przeciwnym przypadku sprzedawca jako osoba prywatna zobowiązany jest do rocznej gwarancji na sprzedany towar nowy jak tez używany."
ciekawe jak to ma sie do rzeczywistosci ?
Licytując w sensie licytacja komornicza, przynajmniej tak gość od prawa tłumaczył na zajęciach - bo od razu padło pytanie o allegro.Zamieszczone przez aptur
A jak odniesiesz się do tego co napisałem wyżej? Jakie prawa posiada kupujący na allegro? Kasiacorporation nie odpowiedziala mi jesczze na maila i chyba do nich dzisiaj przedzwonie... a wole wiedzieć jakie mam prawaZamieszczone przez ags
![]()
Zamieszczone przez GaGacek
KOLEJNY GLOS NA PORZADNYCH I ZAUFANYCH SPRZEDAWCOW///
bedzie prosciej i szybciej, gdy bedziemy mieli grono zaufanych ... moze da sie stworzyc jakas baze na CB i po kazdej udanej transaakcji bedziemy dodawac jakis punkcik aby bylo wiadomo ktory z nich ma najwiecej i za co....
Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
Take nothing but pictures, leave nothing but footprints
W sobote zgłaszałem do allegro naruszenie zasad na dwóch aukcjach, których przedmiotem był takowy "300D", jedną z nich była chyba nawet ta z podanego linkaZamieszczone przez zanussi
![]()
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Dzwoniłem do kasiacorporation. Pani Kasia nazwała mnie oszustem i kłamcą. Powiedziała że wysłała mi idealnie czysty "jak nowy" filtr i że usiłuję ją oszukać. Dużo krzyczała i nie dawałą mi dojść do słowa po czym powiedziała że nie chce ze mną rozmawiać bo "jestem oszustem" i rzuciłą słuchawką. Chyba nie muszę mówić jak się poczułem? Cos okropnego. Żeby filtr był obkurzony czy coś w tym stylu to bym nie robił awantury. Ale na nim są ponalepiane jakieś lepkie paprochy i do tego rozmazane ścierą (widać mocne smugi). Zakładając ze pani Kasia nie zmazała przy tym powłok z filtra pozostaje problem zarysowania którego nic już nie odratuje. Co mi radzicie? Walczyć o swoje w sądach / iść na policje (znajomy sprzedawca z allegro mi tak radzi) czy też odpuścić i wystawić tylko negatywny komentarz? Z tego co widzę nie jestem pierwszą osobą oszukaną przez kasiacorporation. Zadzwonię wieczorem do allegro i przedstawię sprawę. Nie chodzi mi już o odzyskanie moich paru zł ale o zwykłą uczciwość. Wychowywano mnie żeby być uczciwym i strasznie mnie zasmuca ze tacy ludzie jak pani Kasia nazywają mnie oszustem kiedy sama kłamie.