Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
Ludzie odrobinę powagi... (…) W moim aparacie jest apka, która robi dwie foty i od razu składa fotę dokładnie taką jak z filtrem - określa się granicę podziału, ostrość przejścia, stopień zaciemnienia a nawet można dodać efekt wzmocnienia wpływu zachodu słońca lub błękitu nieba. Jedyna apka w aparacie, która mnie zainteresowała ale.... I to zostawiłem i robię wszystko w postprocesie z 1 do 7 klatek.
Właśnie skończyłem czytać w łazience artykuł o sieciach neuronowych i ich uczeniu. I dowiedziałem się, że na pewnych etapach rozwoju takiego programu potrafi on generować nieistniejące w rzeczywistości, ale bardzo dobrze naśladujące tę rzeczywistość, obrazy na zadany temat po wprowadzeniu pewnych prostych danych początkowych. Na przykład można w ten sposób wygenerować nieprawdziwe zdjęcie celebryty.
Myślę, że po odpowiednim upgrejdzie (nie wiem jak to prawidłowo napisać) zaawansowana apka może wygenerować dowolny krajobraz po wprowadzeniu miejsca oraz pory roku i dnia. Fotografia krajobrazowa bez wychodzenia z domu!!!