Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: 350D w tym konfigu ? waga / rownowaga

Dopiero zaczyna Awatar M-S
    Miasto
    Ruda Sl.

Domyślnie 350D w tym konfigu ? waga / rownowaga

Witam wszystkich. Piszę, ponieważ mam okazję na duży upgrade sprzetu (czasem sie zdarza, hurra:-) ) - na liscie zakupow na pewno - 17-40L, 580EX. Właściwie jestem zdecydowany na 350D (bo 20D tez wchodzi w gre) ALE : czy w tym konfigu (350ka z gripem zalozmy), nie bedzie problemu z 'zyroskopowaniem' tego zestawu ? taki maly aparacik a tyle sprzetu... 350 spokojnie wystarczy do moich celow (ogolna - troche krajobrazikow,czasem cos dla przyjaciol, we wnetrzach), ale wlasnie - nie bede wygladal jak nawalony szkot probujac zlapac jakos rownowage w rekach z tym obladowanym 'apraciczkiem' ?
    Dajcie swoja opinie... Moze lepiej juz kupic te 20D (i tak nie wykorzystam, chociaz magnezowa obudowa..), a moze wydac ta roznice na lepsze szklo, jesli jest w tym zakresie...??
    300D(afro;-) )@wasia + KIT + Sigma 70-300 APO DG + 2 x UV HMC + 1GB Kingston HS + torba Soligor + statyw + plany :] na codzien Sony T3

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Moim zdaniem 350d spokojnie rozmiarowo z tym starczy, ale jak masz możliwośc to bierz 20d Tyle mniejszy od 300d to on nie jest.

Ludzie fotografuja również 350d i 100-400...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

Fajne masz dylematy, ja w twoim wieku, zastanawiałem się kiedy rzucą do sklepu papier bromowy i czy uda mi się na niego załapać

PS

Myślę, że 350D starczy, a różnicę dołóż do szkiełka.

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

A jakie lepsze szkło znajdzie w tym zakresie ??

Uzależniony

Domyślnie

sie tylko cieszyc ze rodzice bogaci znaczy sie w polsce lepiej i lepiej

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Moim zdaniem 350d spokojnie rozmiarowo z tym starczy, ale jak masz możliwośc to bierz 20d Tyle mniejszy od 300d to on nie jest.

Ludzie fotografuja również 350d i 100-400...

znam kobietke co do 350D ma podpiete 400/5,6 .... i niezle foci..
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M-S
    .......... 17-40L, 580EX. Właściwie jestem zdecydowany na 350D.............czy w tym konfigu (350ka z gripem zalozmy), nie bedzie problemu z 'zyroskopowaniem' tego zestawu ? taki maly aparacik a tyle sprzetu... 350 spokojnie wystarczy do moich celow ................
    Dajcie swoja opinie... Moze lepiej juz kupic te 20D (i tak nie wykorzystam, chociaz magnezowa obudowa..), a moze wydac ta roznice na lepsze szklo, jesli jest w tym zakresie...??

będzesz z tego zestawu zadowolony
    ja ostatnio używam 350dGrip 580ex i 180tke sonnara [1100gram]
    aparat przyjemnie leży z gripem jest wygodny w operowaniu, jeszcze jak dodatkowo zapniesz jakiegoś HandStrapa to nawet palce mogą Ci odpocząć

Coś już napisał
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Jeśli mozesz dołożyć do 20D to zdecydowanie lepszy sprzęt niż 350D.Na pewno bedzie leżał lepiej w dłoni niż 350-ka (nawet z gripem).Dostaniesz pewniejszy AF,mniejsze szumy przy wyższych ISO i zdecydowanie lepiej wykonane body. Dla mnie plastik w 350D jest gorszy jakościowo w porównaniu do poprzedniego modelu (300D) a co dopiero w 20D który ma magnezową obudowę. Co do szkiełka i lampy nie ma problemu,są z wysokiej półki.

Pozdrawiam
    Rychu_lhotse

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

usłyszysz tu 100 roznych opinni.

niektorzy wykaza Ci ze zarowno 350 D i 20D i 30D nie wykaze się niczym wielkim nawet z najlepszym szkłem, bo to ta sama konstrukcja, i mimo kosmetycznych zmian, są to te same modele, a Canon wypuscił je zeby nabić wiecej kasy (wiadomo, ludze łykną kazdy bajer za 2 razy wyzsza cene byle nowsze).

niektorzy powiedzą Ci ze znowu 20 D top rzepasc miedzy 350 D a 30D to juz w ogole hohohoho

zapytaj się sam siebie co Ci potrzebne, popatrz na przykładowe strzały robione tym samym szkłem z roznych aparatów itd... I czy chcesz robic piękne zdjęcia, czy miec dobry sprzet (co czesto się nie wyklucza, owczywiscie)

jak dla mnie, miedzy 350D a 20 D nie ma ZADNEJ roznicy poza kilkoma usprawnieniami - wybrałbym lepsze szkło, zdecydowanie.
    No ale moze chcesz być supah-****h profi jak połowa sprzetowych onanistów, ktorzy kupują 1Ds a na szko im nie starcza, albo co gorsza, mając wypasiony sprzet, robią nedzne fotki. Wielu takich dookoła.
    poczytaj ten artyku, sapienti sat, chyba wiecej nic nie trzeba dodawać. Nota bene, swietna strona, polecam wszystkim artykuły K. Rockwella.

http://www.kenrockwell.com/tech/notcamera.htm

miałem jeszcze jeden dobry artykuł obezmózgich istotach, dla których wazniejsze jest wypasiony sprzet niz fotografowanie, ale nie moge znalezc, zreszta, pomysl sam

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

350D z gripem jest zupełnie przyzwoity do trzymania. Przynajmniej dla mnie 20D/30D - większa ergonomia i trwałość. Jak masz możliwość - bierz! Ale myślę, że 350D spokojnie wystarczy. A wyglądać "osobliwie" można zawsze i aparat nie musi mieć z tym nic wpólnego Zależy kto patrzy.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów