Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Używane body - na co zwracać uwagę?

Widok wątkowy

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: Używane body - na co zwracać uwagę?

Chyba nie do końca o to chodziło a raczej o to żeby być ostroznym jak ktoś sprzedaje stosunkowo nową puszkę powiedzmy majaca 1 max 2 lata i z małym przebiegiem rzędu kilku do max kilkunastu tyś klapniec. Twoj ma trochę wiecej latek zapewne i wiekszy przebieg. I nie chodzi o to że każdy taki jest jakis felerny ale że mało opłacalne jest sprzedawanie 1-2 letniego aparatu z małym przebiegiem ze wzgledu na strate. Sam mam 80D kupionego 2 lata temu stan idealny jak nowka z przebiegiem max 5k a pewnie nieco mniej i zastanawiam się nad 6dmkII bo cena mocno spadła ale dalem za niego 4k a teraz ile za niego dostane? Choc ja wiem że jest w stanie idealnym, dbany szanowany bez żadnej usterki czy jakiejś dziwnej przygody tylko ze każdy sprzedawany w opisie sprzedajacego taki jest- choć w rzeczywistosci nie jest. Tak więc ciężko byloby go sprzedać zacwieksze pieniądze niż inne chodzą. Z tego też powodu sprzedanie go po to by kupic coś innego w ff np tego 6dmkII jest mało oplacalne. Co innego jakby był jakiś wadliwy, uszkodzony itp ale działający jeszcze...? Tylko ze ja nie potrafilbym napisać ze jest w stanie idealnym skoro wiedzialbym że tak nie jest - taki już jestem. Tak więc chodzi o to ze mało kto decyduje się na sprzedaż puszki w nowej z małym przebiegiem jesli jest z nią wszystko OK - mało kto nie znaczy ze nikt ale trzeba być bardziej ostrożnym.
    Ostatnio edytowane przez Marcinus ; 28-06-2019 o 10:08

Uprawnienia umieszczania postów