Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Skąd sie bierze tani import z Niemiec..??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JSK
    Tylu userow Canona to w samej Warszawce powinno się bujać po mieście.
    a skad wiesz, ze sie nie buja?? przeciez nie ma obowiazku rejestrowana sie na forum przez kazdego kto kupi Canona .. to tylko przyklad, ze tworzy sie zapotrzebowanie na takie miejsca w internecie a powodem jest wlasnie wzrost zainteresowania fotografia cyfrowa.. zreszta abstrahując od forum - sam fakt widac po prostu na ulicach, w trakcie jakichs uroczystosci itp. Pewnie, ze nie na taka skale jak na zachodzie (a szkoda) ale w porownaniu z tym co bylo kilka lat temu to roznica jest spora.. i to pomimo relacji/cena/zarobki..

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Panowie, nie ma co się nadmiernie ekscytować. Rynek się rozwinie, ceny spadną. Ci co dzisiaj kupili będą sobie w brody pluli, że przepłacili. Na "zachodzie" też kiedyś było drogo i poza zasięgiem większości obywateli. Ale to były lata 50-te. Mamy troche do nadrobienia. W tym przypadku nie da się na skróty, bo pies jest pogrzebany w dochodach. A te, jak wiadomo, rosną znacznie wolniej niż aspiracje.

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Początki nałogu Awatar beachcomber

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JSK
    Rynek się rozwinie, ceny spadną. Ci co dzisiaj kupili będą sobie w brody pluli, że przepłacili.
    czy mam rozumiec, ze warto czekac jeszcze kilkanascie/kilkadziesiat lat z zakupem puszki czy obiektwu, zeby pozniej nie zalowac?:-? to ja juz chyba wole przeplacic...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beachcomber
    czy mam rozumiec, ze warto czekac jeszcze kilkanascie/kilkadziesiat lat z zakupem puszki czy obiektwu, zeby pozniej nie zalowac?:-? to ja juz chyba wole przeplacic...
    burżuj

swoja droga - za te kilkanascie/dziesiat lat bedziemy mogli mowic dzieciom/wnukom - to dzieki nam dzis aparaty sa tansze :wink:

Bywalec Awatar K2_verti
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82
    swoja droga - za te kilkanascie/dziesiat lat bedziemy mogli mowic dzieciom/wnukom - to dzieki nam dzis aparaty sa tansze :wink:
    dobry tekst! najlepiej poczekaj na wnuki
    D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Thumbs down

Cytat Zamieszczone przez popmart
    a gdzie napisałem że w MM jest 5D naucz się czytać kolego ..... napisałem że ceny detaliczne w MM u nas i w niemczech są podobne ....... i nadal tak uważam bo znajomi próbowali kupić coniecokamerę, plazmę itd i wyszło im że tak samo kosztuje .....
    Kolego czytam i wątek jest o foto a nie RTV..... bo w niemczech widziałem też i 5D a u nas...... niema....... więc czytam ale Ty się zastanów o czym piszesz....

bob*
    Guest

Domyślnie

Czy ktoś przypadkiem kupował u tego zawodnika:
    http://stores.ebay.de/DigitalRev-Foto-Shop
    Ma niezłe ceny (np. na zestaw 350D), ale jeżeli śle z HongKongu, to u nas doliczą VAT i cło ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bob*
    Ma niezłe ceny (np. na zestaw 350D), ale jeżeli śle z HongKongu, to u nas doliczą VAT i cło ...
    a gdzie Ty masz dobre ceny ?? bo ja tam widze najtaniej za 684 euro a to 2600 jest.. plus przesylka!!u nas ten sam zestaw kupisz 200zl taniej ..

bob*
    Guest

Domyślnie

A gdzie ja taki zestaw (kit, UV, 1GB, bateria) kupię taniej o 200 zł ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bob*
    A gdzie ja taki zestaw (kit, UV, 1GB, bateria) kupię taniej o 200 zł ?
    a czemu od razu misisz kupowac w zestwie?? sam aparat + 18-55 znajdziesz np. tu - http://www.allegro.pl/item108291305_...s_18_55mm.html

bob*, trzeba poszukac na allegro - na pewno sie cos znajdzie bo to co podalem to tylko najtanszy przyklad..natomiast wszekie "dodatki", "gratisy" na aukcjach sa raczej kiepskiej jakosci (w tym wypadku np taki UV)..filtry, karte i baterie dokupisz sobie tez na aukcji - pelno ich przeciez na allegro a i gwarancje mozesz miec w Polsce a nie gdzies w DE :-)..

ps. nie uwzgledniam kosztow przesylki ktore wewnatrz PL sa nizsze, i to pewnie sporo
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 05-06-2006 o 19:06

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów