Przeglądając się temu co piszecie, powiem tak nie ma jeszcze roku jak kupiłem Canona 20D a juz wyszedł nowy model 30D w tej samej cenie, a za rok wijdzie np. 40D też w tej samej cenie. I tak co rok. Co do cen to polecam tą stronę http://www.bhphotovideo.com/, do danej ceny dolicz ok. 8,40% TAX. Problem jest jeden, sklep jest w USA, ale są znajomi, rodzina więc zawsze ktoś może wam to kupić i przywięść w walizce. Z tego co się orientuję jest to jedyny taki sklep na okolicę ... kilku stanów. W sklepie tym jest sprzęt, który można zakupić od ręki, a i ceny są w zależności od potrzeb klienta od 1$ do kilkunastu tysięcy $. Ceny na stronie są identyczne jak w sklepie. Tylko dam jedną radę jak ktoś się skusi na ten sklepik, to niech dobrze patrzy na towar, bo potrafią wcisnąć sprzęt używany po zwrocie przez innego klienta ( sam się przekonałem, sprzęt jest ok. ale już widać, że ktoś go testował, mogłem go też oddać ale nie chciało mi się jechać i tak zostałem ze swoją L-ką). W USA są inne zasady kupna i zwrotu towarów, tu można kupić towar i po jakimś okresie to w zależności od sklepu można oddać po 14, 30, 90 dniach. Są lepsze sklepy, że informują klienta iż towar był już otwierany i dają jakiś upust cenowy. W tym sklepie akurat takiej informacji nie dają, dla mnie z wiadomej przyczyny, bo właścicielami są " Pejsaci", ale jeżeli chodzi o cenę, możliwość zakupienia i zobaczenia od reki sprzętu to polecam.![]()