Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Skąd sie bierze tani import z Niemiec..??

Mieszany widok

Bywalec Awatar bartolomic
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Skąd sie bierze tani import z Niemiec..??

Powiedzcie mi, skad sie biora te wszystkie tanie Canony z Niemiec. O ile mi wiadomo, a troche po ebayu polookalem, a po sklepach w Niemczech tez chodzilem, ceny sa wyrownan z Polskimi.

Skad wiec taka cena 30D??? Sprzet jest sprowadzony z Niemiec.. na stronie "o mnie" pisze, ze sprzedawca nie zajmuje sie importowanie refurbished'ow czy jak sie to odmienia.. skad wiec wytrzasnal i to jeszcze KIT'a w tej cenie..?? Do tego na wszytsko FV wystawia (choc w niektorych negatywnych komentarzach pisza, ze cos z tymi FV nie tego, ale pozytywow ma znacznie wiecej).
    Dziwi tez fakt, ze ma sklep od 1998 roku i nie ma zadnego linka badz danych na Allegro.. hmmm...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartolomic
    Powiedzcie mi, skad sie biora te wszystkie tanie Canony z Niemiec.
    W dzisiejszych czasach takie pytania po prostu są nie na miejscu!

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Bo w dzisiejszych czasach oprocz sklepow i niemieckiego ibeja gdzie sprzedaja uzytkownikowi koncowemu sa jeszcze hurtownie...
    ...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dystrybutor na Polskę ma wyższe ceny niż na Niemcy. Dla mnie to jest jakiś fenomen, zarobki niższe, bieda większa a aparaty droższe. Powinni zrobić serię aparatów tylko z polskim menu i obniżyć cenę do naszych zarobków. W UE i tak nikt tego nie kupi bo tam polski jest tak popularny jak u nas chiński.

Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Dystrybutor na Polskę ma wyższe ceny niż na Niemcy. Dla mnie to jest jakiś fenomen, zarobki niższe, bieda większa a aparaty droższe. Powinni zrobić serię aparatów tylko z polskim menu i obniżyć cenę do naszych zarobków. W UE i tak nikt tego nie kupi bo tam polski jest tak popularny jak u nas chiński.
    Koszt wyprodukowania aparatu jest taki sam dla wszystkich.

Czemu by mieli robic extra wersje dla Polski i jeszcze inwestowac niepotrzebnie powiekszajac koszt produkcji? Aby wrzucic menu tylko po naszemu trzeba je specjalnie wyprodukowac (koszt), zrobic w puszkach zabezpieczenia nie pozwalajace wgrac miedzynarodowego (koszt) i trzymac specjalnie jakas dziwna odmiane ktorej nikt inny nie moze kupic (znowu koszt)... Do tego specjalny kanal wysylania tego wynalazku od producenta bezposrednio do Polski (znowu koszt)... Wszystko sie uzbiera...

W czasach gdzie nawet ladowarki zostaly zunifikowane maksymalnie aby dzialaly z kazdym napieciem na calym swiecie z prosta przejsciowka takie postepowanie jest zdecydowanie malo oszczedzajace pieniadze i taniej napewno by nie bylo...

A cena w ich hurtowniach pewnie wynika z prostej rzeczy... Nasze cla i zachlannosc polskiego dystrybutora ktory liczy na zarobek na sztuce a nie duzo sztuk sprzedanych i efekt gwarantowany.
    ...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Koszt wyprodukowania aparatu jest taki sam dla wszystkich.
    Koszt wyprodukowania towaru nie ma zazwyczaj nic wspólnego z ceną dla końcowego klienta. Gdyby było inaczej to 5D miałbyś w sklepie po 1000$.
    Różne wersje językowe od jakiegoś czasu z powodzeniem stosują np. dystrybutorzy gier komputerowych. Wersja spolszczona kosztuje 99zł i wiadomo że nikt jej do Niemiec nie wywiezie bo nie będzie tam chętnych na kupno. Te same gry w wersji angielskiej kosztują np.250zł, chociaz koszty produkcji są identyczne, a nawet większe dla polskiej wersji którą trzeba przetłumaczyć.

Bywalec Awatar bartolomic
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ale ceny w sklepach sa bardzo zblizone do naszych, skad wiec pewnosc, ze w hurtowniach jest taniej... w PL tez mamy hurtownie

Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Te same gry w wersji angielskiej kosztują np.250zł, chociaz koszty produkcji są identyczne
    Gry to nieco inna bajka... U nas nikt by gry za 250 zeta nie kupil tylko jechano by na piratach i zeby cokolwiek sprzedac trzeba walczyc cena a straty nadrabiac innymi rynkami.

Aparatu nie spiracisz wiec tak czy siak go musisz kupic.
    ...

Uzależniony

Domyślnie

Na miejscu . Biora sie z hurtowni. Trzeba nam dotrzec do zrodla i kupic karton nowych tamronow 17-50

Dopiero zaczyna

Domyślnie

http://www.allegro.pl/item102945108_...ii_poznan.html

http://www.europassat.com/sklep/inde...produkt&id=290

W najtańszych sklepach 30D kosztuje ok 5200, a u Cichego można wyrwać za 500 zł mniej.

Jeszcze nigdy nie robiłem poważnych zakupów przez net i mam trochę obaw, ale z 2 strony dużo osób nawet z tego forum kupowało sprzę u niego i chyba nikt nie narzekał. W sumie zaoszczędzoną kasę można przeznaczyć np na karty.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów