Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Uchwyt statywowy do EF100mm f/2.8L Macro IS USM - jaki?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Uchwyt statywowy do EF100mm f/2.8L Macro IS USM - jaki?

Canonowskie jest ok, tylko ta cena... w każdym razie nic się nie buja itd.

Ps. Powinno być dodawane do 100macro za free, ale teraz to nawet za stand dla monitora trzeba słono płacić.

Domyślnie Odp: Uchwyt statywowy do EF100mm f/2.8L Macro IS USM - jaki?

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Canonowskie jest ok, tylko ta cena... w każdym razie nic się nie buja itd.
    Cytat Zamieszczone przez p0m Zobacz posta
    jezu nie dałbym 500 zł na kawałek metalu od canona...
    Też wolałbym tego uniknąć ale jak nie będzie tańszej, sensownej opcji to może okazać się, że będę zmuszony. Ten JJC niestety się nie nadaje

Cytat Zamieszczone przez p0m Zobacz posta
    ja używam łącznika do statywu tej firmy z pierwszego linka do 70-200. daje radę. ja nie mam problemu z mocowaniem.
    Może ten JJC do 70-200 jest lepszy ale wersja pod 100L mi się nie sprawdza. Problem się objawia przy seriach zdjęć przy prędkości 7kl/sek. Pierwsze zdjęcie jest ok a każde kolejne już jest poruszone Aparat na statywie wyzwalany z wężyka. Z kolei przy takich samych ustawieniach przy czym aparat podłączony bezpośrednio do statywu bez wykorzystania mocowania statywowego daje zdjęcia ostre - zarówno pierwsze jak i każde kolejne w serii Wczoraj robiłem testy porównawcze na czasach 1/13 ale w terenie problem objawiał się też przy krótszych czasach Dopóki robiłem z tym JJC pojedyncze klatki a nie serie to problemu w zasadzie nie zauważałem.

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Ps. Powinno być dodawane do 100macro za free, ale teraz to nawet za stand dla monitora trzeba słono płacić.
    Też uważam, że do "eLek" powinni to w standardzie dawać

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów