Osobiscie jestem pozytywnie zaskoczony jakoscia fotek z tego obiektywu. Jedyne wady ktore mnie denerwuja to czasem koszmarna CA przy fotkach pod swiatlo i dosyc glosna praca AF, poza tym nie mam zastrzezen.
Osobiscie jestem pozytywnie zaskoczony jakoscia fotek z tego obiektywu. Jedyne wady ktore mnie denerwuja to czasem koszmarna CA przy fotkach pod swiatlo i dosyc glosna praca AF, poza tym nie mam zastrzezen.
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
If your pictures aren't good enough,you're not close enough - Robert Capa
instagram > https://www.instagram.com/cez_lewandowski/
A co do jakości zdjęć z tych tamronów sam byłem bardzo pozytywnie zaskoczony.Oba te dwa obiektywy były bardzo dobre,cena równierz jest super no i ofkoz stałe światełko 2,8 w całym zakresie (nie wyłaczając jakości i ostrości zdjęć)
If your pictures aren't good enough,you're not close enough - Robert Capa
instagram > https://www.instagram.com/cez_lewandowski/
Zmieniłem T28-75 na 17-50 ponieważ bardzo brakowało mi szerokiego kąta. Teraz go mam, ale jest to spory kompromis, ponieważ praca AF na 17 mm pozostawia wiele do życzenia. Wkurza mnie bardzo konieczność ostrzenia na 50mm i po zablokowaniu AF zjeżdzanie do 17. Jest to uciążliwe i wymaga czasu, ale jest niezbędne do uzyskania właściwej ostrości. Proszę więc nie mówić, że ten tami jest taki super i zwalać wszystko na puszkę. Problem ten występował w 350d oraz teraz w 20d. Zresztą to był jeden z powodów zmiany body.
Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8
Byłem ostatnio w Tatrach i powiem szczerze,że 28-75 byłby utrapieniem dla mnie jeśli miałbym nim robić krajobrazy.Nie powiem zacne z niego szkło ale do moich zastosowań było za wąskie.17-50 do codziennego użytkowania zdaje się być idealny choć i w górach czasami myślałem o Sigmie 10-20 by móc objąć wiecej kadru.
Ostatecznie jestem zdania ze 17-50 jest jedynie do cropa ale kosztuje tyle ze nie bedziemy chyba aż tak płakać sprzedając do przy przesiadce na FF![]()
Moze pokusilby sie ktos o pokazanie jak sprawuje sie Tami 17-50 w stosunku do Canona 17-40![]()
5D + L
A może ktoś wie gdzie można znaleźć test porównawczy Tamron 17-50 F2.8 vs Sigma 18-50 F2.8???
Aparat, lampa i jeszcze troche innego badziewia