Dziękuję.Zamieszczone przez Vitez
Czyli nawet nie ma ich co porównywać (-:
(zakładając powyższe kryteria)
Dziękuję.Zamieszczone przez Vitez
Czyli nawet nie ma ich co porównywać (-:
(zakładając powyższe kryteria)
Do tego jak zwykle tamron będzie cały plastikowy (poza bagnetem), no i oczywiście nie jest uszczelniany, zmienia długość itp..
Dziwny ten test - dlaczego porównują dwa tak różne obiektywyNależało porównać do 16-35/2.8 L. A najlepiej do 17-55/2.8 Canona - to odpowiedniki różnych producentów. W dodatku jak dla mnie i tak test wychodzi w zasadzie po równo.
http://www.allegro.pl/item105093376_...at_ecamer.htmlZamieszczone przez krzypol
tu jeszcze troche taniej
byle tak dalej jak jeszcze troche potanieje to sie pisze
optimum to tak 1300 zeta
Canon 350D + Tamron 17-50 2.8, Lampa 430 EX, Battery Gripp, Sigma 70-300 DG APO, Kingston 1GB x 3, Canon 50mm f/1,8
Ciekawe o co chodzi z ta 4 letnia gwarancjaJak jest hurtownia po niemiecku ?
Gosc ma tamiego 28-75 za 1200 z faktura
) moze jakas pielgrzymka do Gdyni hihi. Ech ochlonmy to przeciez tylko tamrony :]
"To tylko Tamrony". Tylko na nie mnie stać(płakałem łzami!)
![]()
Zostaje wiec czytac watki o wyzszosci kita nad eL-kamii afirmaci zdania "kit jest moim przyjacielem". Nawet jesli mnie stac to nie widze dzis zebym wydal na niego 1600 sorry.
Zaraz, zaraz! Czyli, że Tamron 17-50/2.8 to dla Ciebie odpowiednik kita tylko za 1,6k. Wyolbrzymiasz! Mój kit jest już do kitu (wyruchany), zbyt ciemny i z kiepskim AF. Więc mam zamiar wydać 1,6k na Tamrona lub Tokinę. Sorryale za 3k (~cena 17-40/4L) mam Tamrona 17-50/2.8 i Tamrona 28-75/2.8 również do FF - jaśniejsze i pewnie przeżyją chwilę
Cóż do extra szerokiego kąta trza dokupić jakąś stałkę ~20mm, ale 17-40 na FF nie jest uniwersalnym szkłem. Tak to się układa, że zależy co potrzeba i ile się ma kaszy
![]()
Mysle ze dla wielu w tym mnie ten tamron jest utozsamiany z zastepca KIT-a. Wszytsko oczywiscie zalezy od potrzeb ja tam czesto siedze blisko 18mm, jak bede mial czas to spokojnie zobacze sobie gdzies u zrodel jak wyglada sprawa z tym importem z niemieckich hurtowni. Jesli gosc z linku wyzej wystawia fakture i sprzedaje 28-75 za 1200, to az strach sie bac ile to kosztuje u zrodla 600-700?
Wcale bym się nie obraził mieć go tanioZastępca w sensie standardowego zooma, owsiem. Ale to jednak klasa wyżej!
Maly HINT - o fakturki prosi aby go pytac - wiec napewno z nia bedzie drozej - wiec bez przesady - nie wierze zbytnio ze mialby na tym 100% - ale moze sie myle:wink:Zamieszczone przez emisiaczek
Sorki pomylilem z kims zupelnie innym - poprawiam sie.
Ostatnio edytowane przez borkomar ; 22-05-2006 o 14:34
5D + L