Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: 18-55 kit jest do kitu

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hannahg
    Na wiekszości z nich nasycenie i barwa kolorów pozostawiają wiele do zyczenia.

Pokaz przyklad, ale tak by exif byl zachowany. Podejrzewam zle ustawione body i totalny brak postprocessingu, podczas gdy kolega z Nikonem moze miec ochote zrobienia paru klikow po zdjeciu znaczaco poprawiajacych jego wyglad.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hannahg
    Na wiekszości z nich nasycenie i barwa kolorów pozostawiają wiele do zyczenia. Mam okazje porównywać praktyczie identyczne kadry z nikonem d70 + tamron 28-75, różnica jest niebanalna.
    KIT daje taki brudno-szaro-brązowy zafarb. Zainwestuj choćby w 50 f/1.8 za 350zł a zobaczysz wyraźną różnicę w kolorze.

Coś już napisał Awatar hannahg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    KIT daje taki brudno-szaro-brązowy zafarb. Zainwestuj choćby w 50 f/1.8 za 350zł a zobaczysz wyraźną różnicę w kolorze.
    To by sie zgadzało.
    Co do szkiełek to powoli zaczynam mierzyc w któregos z tamronów (17-50 lub 28-75), musze jednak najpierw zrobic wóz :/
    No i warsztat troche podciągnąc.

Jutro wrzuce jakies photo

Pozdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    ja tam nie zauważyłem żadnego zafarbu w kicie w porównaniu do 50mm,
    tu kilka przykładów zdjęć z kita: fot1 fot2 fot3

50mm miałem pożyczoną na testy z możliwością zakupu, ale szybko ją oddałem, bo szkło częściej leżało w torbie niż było założone na aparat.
    50mm po cropie robi się krótkim tele, idealnym do portretów i tyle. Do pomieszczeń, widoczków, reporterki IMHO ta ogniskowa jest za długa i mi jakoś nie pasowała.

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

jacam, czy mi sie wydaje, czy masz polara ? Jeśli tak to jakiego ? Pytam sie bo chce sobie kupic polara do kita i nie wiem co

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Voith
    jacam, czy mi sie wydaje, czy masz polara ? Jeśli tak to jakiego ? Pytam sie bo chce sobie kupic polara do kita i nie wiem co
    tak, używam polara Hoya (fioletowa), ma go jeszcze z analogowych czasów.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów