Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: 18-55 kit jest do kitu

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogi-bear
    Nie wiem czy mam jakaś super wykonaną sztukę czy magiczną ale mój jest poprostu ostry! w zakresie 18-40 nie ustępuje zbytnio droższym konstrukcjom. Nie każdy "kit jest do kitu" jak to napisałeś w temacie.
    Mój KIT zachowuje się identycznie. Na 55 jest mydlany, ale w zakresie 18-40 jest bardzo przyzwoity, a nawet całkiem ostry gdzieś tak w okolicach 30mm po przykręceniu do f/5.6 i bardziej

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Zdjęcia kwiatów w większości robię na 55 mm i f5,6. Dla mnie są ostre i to nawet bardzo. Dla wątpiących zapraszam do moich pstryków
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Bywalec
    Miasto
    Niemcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy
    Nic odkrywczego, ale znalazlem wczoraj coś co mnie trochę zraziło i pewnie jakoś tłumaczy problemy z mydłem.... Zacząłem się przyglądać temu obiektywowi, bo zrobilem 473 zdjęcia na komunii kuzyna i ze 100 zdjęć jest ostrych a reszta to mydło!
    Krotka zabawa z matematyka: zakladajac ze impreza trwala ~ 8 godzin wychodzi ze robiles srednio co minute zdjecie. Jakosc mnie nie dziwi, ze przy takiej masowce "tylko" co piate jest ostre.

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RaV22
    Jak dla nie nie jest ono nieostre z powodu kiepskiego szkła, lecz z powodu małej GO. Sam policz: http://photoinf.com/Tools/Don_Flemin...alculator.html
    Mogę wiedzieć o co w tym chodzi ? Jezeli kit ostrzą dobrze na przesłonie f/8 to dobrym posunięciem jest robienie fotek cały czas na f/8 tak jak ja robie ?

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Jak starcza swiatła i jak potrzebujesz GO jaka daję f8 to tak jest to dobre posunięcie
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Coś już napisał Awatar hannahg

Domyślnie

Witam wszystkich (to moj pierwszy post na forum, mimo tego ze czytuje go juz od jakiegos czasu)

Od jakiegos czasu narasta we mnie frustracja kiedy ogladam zdjecia zrobione moją dwudziestką. Na wiekszości z nich nasycenie i barwa kolorów pozostawiają wiele do zyczenia. Mam okazje porównywać praktyczie identyczne kadry z nikonem d70 + tamron 28-75, różnica jest niebanalna. Sam posiadam jedynie kita i właśnie w tym upatruję przyczyny tego problemu, jednak przez jeszcze jakiś czas nie bede miał okazji sprawdzić body z innym obiektywem wiec chciałem zapytać kogoś bardziej kompetentnego czy aby na pewno jest to wina kita?

Pozdr

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Red face

Cytat Zamieszczone przez hannahg
    Witam wszystkich (to moj pierwszy post na forum, mimo tego ze czytuje go juz od jakiegos czasu)
    Od jakiegos czasu narasta we mnie frustracja kiedy ogladam zdjecia zrobione moją dwudziestką. Na wiekszości z nich nasycenie i barwa kolorów pozostawiają wiele do zyczenia. Mam okazje porównywać praktyczie identyczne kadry z nikonem d70 + tamron 28-75, różnica jest niebanalna. [...]
    Pozdr
    Witaj, witaj,

No wlasnie - niebanalna, ale nie podales jaka byla roznica w ustawieniach (jesli byla) czas, iso, przyslona. Czy warunki oswietleniowe byly takie same?

Rowiez uwazam ze Kit to swietne rozwiazanie jesli chodzi o stosunek ceny do jakosci. Moj egzempl. jest ok i zlego slowa nie powiem.

Pozdrawiam,
    Parteq

Coś już napisał Awatar hannahg

Domyślnie

Niestety nie posiadam zdjec kolegi, swoje w przypływie złości tez juz wyciąłem. Bede musiał poprosic go o zrobienie kilku fotek i wtedy coś pokaże.
    Myślałem że ktoś miał może takie problemy i sytuacja nie jest nowa.
    A tak z nieco innej beczki to, Czy istnieje jakaś wada body która mogła by powodowac w/w objaw?

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Wink

[...] Czy istnieje jakaś wada body która mogła by powodowac w/w objaw?

napisales w poprzedniej wiadomosci:

Na wiekszości z nich nasycenie i barwa kolorów pozostawiają wiele do zyczenia
    Jesli to "tylko" wiekszosc, a nie wszystkie, to bym nie panikowal, a druga sprawa - powody do niepokoju ktore podales sa wg mnie blache, a przynajmniej malo konkretne aby konkretnie sie wypowiedziec.

Zrob ponownie fotki, podaj przyklady, opisz czas, iso, przyslone, warunki itp i wtedy bedzie mozna cos powiedziec wiecej.

Pozdrawiam,
    Parteq

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Mam okazje porównywać praktyczie identyczne kadry z nikonem d70 + tamron 28-75, różnica jest niebanalna.
    Tamron....hm....gdyby nie było róznicy, to nikt by nie kupował obiektywu za 1300 zł, tylko wszyscy braliby kita

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów