jakby nie patrzeć, m50 będzie lepszym wyborem niż 60d. za 60d przemawia jedynie ergonomia, choć i tak takie kloce jak 17-55 trzeba raczej trzymać w lewej ręce gdy się go ma przy oku. twierdzenie, że 18mpix matryca jest dobra jest po prostu śmieszne.
jakby nie patrzeć, m50 będzie lepszym wyborem niż 60d. za 60d przemawia jedynie ergonomia, choć i tak takie kloce jak 17-55 trzeba raczej trzymać w lewej ręce gdy się go ma przy oku. twierdzenie, że 18mpix matryca jest dobra jest po prostu śmieszne.
ebe ebe
@jinks Doświadczenie to masz i robisz świetne zdjęcia i nie o tym pisałem!
M50 nowego kupisz za 1998 zł https://www.ceneo.pl/60707783;pla?se..._wcB#tab=click a używany za 1.500 złhttps://allegro.pl/zakonczone?string...&price_to=2000
Aha...
Za niewiele więcej można kupić 250D, lub dużo taniej starszego 200D z 24.2 Mpix Dual Pixel CMOS AF, ale nie bardzo rozumiem "parcie" na DSLR. Jeśli już coś komuś polecamy to starajmy się choć ciutkę zgłębić temat a nie po raz N-ty polecać coś, czego się używało kilkanaście lat wcześniej bez wglądu w obecne na rynku konstrukcje.
Miałem już osiem z różnych systemówTo za mało, abym mógł o nich pisać ?
Ostatnio edytowane przez candar ; 05-06-2019 o 07:54
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
Oprócz bans-a wszyscy przekroczyli budżet. Dziękuję![]()
Miłego dniamoja www
Miłego dniamoja www
Z ciekawości zapytam dlaczego nie chcesz FF. Nie, nie zamierzam ciebie przekonywaćMasz dwa fajne szkła, które spokojnie dałyby radę na FF.
M50 albo 200/250D, jak ergonomicznie Cię to przerośnie to 77D.
Ja mam nadal 30/40D i po kupieniu bezluster po prostu tych body nie chce mi się już używać. Szczególnie śmieszy mnie teraz ten AF z kilkoma punktami gdzieś na środku....
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner