ebe ebe
Czego by nie mówić o Sony, sensory ma ok. Nawet taki D850 ma Soniacza w środku.
Bycie prosem zobowiązuje. Niestety na fali FB zrodziła się nowa fala fotoziutków, tych co robią po kosztach, i innych którzy nie chcą okradać pary młodej z DR![]()
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
To "profesjonalny" brzmi tak, jak by podnosilo prestiz. Mirror pisal o zdjeciach do dokumentow od profesjonalnego fotografa. Tez chodze robic sobie takie zdjecia do takiej Pani w poblizu i wiem ze bede wygladal na nich jak bandzior, ale sa tanie i godze sie z tym. Mam swoje studio, ale jak pojde po paszport z pieknym portretem, to mnie wywala, a z jej zdjeciami nigdy (chyba ja uwielbiaja). Tak w uproszczeniu, to moim zdaniem, zeby zostac profesjonalnym fotografem, to trzeba zarejestrowac dzialalnosc i zyc z fotogafii. Nikt nie pytal mnie czy mam jakas szkole (mam), powiedzieli kiedy placic podatki, zrbilem strone internetowa,a reszte weryfikuje publicznosc, ktora chce zaplacic za Twoje zdjecia. Nie mowie nikomu, ze jestem profesjonalnym fotografem, mowie, ze jestem fotografem.