Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Częstochowa i okolice - gdzie na ptaki?

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie Częstochowa i okolice - gdzie na ptaki?

Gdzie w pobliżu Częstochowy można wybrać się pofocić ptactwo (najlepiej wodne)?
    Pewne nadzieje rokuje rozlewisko zaraz za Porajem (z google map wynika iz takie istnieje) jednak terenu jeszcze nie zbadałem. Może ktoś z was już tam był?
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Fiu fiu jaka lawina odpowiedzi
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zigi, moja rodzina pochodzi z Częstochowy, choć sam coraz rzadziej tam bywam. Jak na mój rozum, to najlepiej wsiadaj w samochód i wybierz się na Jurę, a konkretnie do Ojcowa Wodnego mniej, ale za to cała masa inszego. A w końcu niedaleko..
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Dzięki za radę. Kawałek do tego Ojcowa mam. W sumie troszke, ptactwa sie znalazło całkiem niedaleko. Znalazłem ciekawe stawy rybne 6km od mojego miejsca zamieszkania. Coprawda syn właściciela był średnio kontaktowy, na początku wymyślił iż mam mu zapłacić ale staneło na tym, że wymyślił za wizyte jakieś po 3 fotki. Tłumaczenie iż jestem początkujący nie pomogło. Tyle, że po tej pierwszej wizycie rozpoznawczej jedynie czajkę w locie złapałem, tę którą widać u mnie w galerii. Owszem ptactwa pełno tylko zaszyte w czcinach dość mocno i bez woderów i czajenia nici z focenia. Jakos mało konfortowo czuję się w takiej sytuacji. Już bym chyba wolał faktycznie zapłacić .
    Na całe szczęście do Warty niedaleko a w okolicach Mstowa ciekawe starorzecze znalazłem.
    Pozdrawiam
    Zigi
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 02-06-2006 o 14:43

Uprawnienia umieszczania postów