Muszę przyznac akustykowi rację. Ale wydaje mi się, że ludzie naświnią każdym środkiem owadobójczym. OFF > wyrzucą pojemnij; olejek waniliowy > buteleczka zostanie w lesie itp. Jak widać przed wybiciem owadów należy wybić niektórych ludzi...
Muszę przyznac akustykowi rację. Ale wydaje mi się, że ludzie naświnią każdym środkiem owadobójczym. OFF > wyrzucą pojemnij; olejek waniliowy > buteleczka zostanie w lesie itp. Jak widać przed wybiciem owadów należy wybić niektórych ludzi...
Zamieszczone przez P_i_t_t
Oj,wiem coś o tym. 5lat temu byliśmy z moją dziewczyną na wycieczce objazdowej po Szkocji. Pod Ullapool (północna Szkocja) namiot rozstawiłem w 3minuty a i tak ''cztery litery'' miałem pożarte w kilkudziesięcu miejscach. Nasze komary i meszki to potulne baranki.
Rychu_lhotse
Uważam iż w tej sprawie trzeba pozbyć sie wreszcie delikatności.Zamieszczone przez akustyk
Zupełnie nie potrafię zrozumiec takiego zachowania u ludzi. Co za problem zabrać pustą butelkę po napoju czy papier ze sobą i wyrzucić do kosza? Czemu niektórym tak ciężko zabrać ze sobą worek na śmieci np na łajbę na Mazurach i przy okazji dotarcia do cywilizacji śmieci wywalić do kosza? Szlak mnie trafia jak widzę piękne, dzikie niemal miesca zeszpecone przez śmieci. A i nie sami turyści smiecą. Tu gdzie obecnie mieszkam sami mieszkańcy potrafią wywozić meble, telewizory, plastiki wszelkiej maści, pampersy i dosłownie wszystko - ot tak do lasy czy na pole. Na podwóreczku czysto, wysprzatane, za najmniejszy kosz mało płaci a w nocy smieci do auta i do pobliskiego zagajnika, rowu czy wykrotu. Włos się jeży na głowie jaka jest skala tego zjawiska. Wszędzie góry śmieci. Polskie jeziora, góry lasy i pola sa traktowane jak śmietnik. W dodatku z roku na rok jest gorzej.
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Do motoroli można wgrać aplikację Java "odstraszacz komarów" . Wgrałem:-) Po włączeniu telefon wydaje dzwięki(cuś jak jakieś świerszcze)i tym mam odstraszać komary. Jeszcze nie testowałem na krwiopijcach, ale mój królik reaguje na to dziwnie:-)
Mogłbyś udostępnić nam ten program? na 99,9% nie działa, ale może?Zamieszczone przez nikczemnik
![]()
mam nadzieje, że da się go odpalić na Nokii 6310i ;-)
Niestety znalazłem go tylko razem z softem do motoroli E398 przerobionej na ROKR E1. Nie wiem jak można wyłuskać go osobno, ale będę próbował bo tamten soft jest do d.(ta aplikacja była chyba jedyną fajną rzeczą:-) i wgrałem sobie już nowy, niestety bez tego odstraszacza.
Jak mi się uda dam znać:-)
Jakby ktoś znalazł podobny program odstraszający ludzi to niech zapodaZamieszczone przez nikczemnik
![]()
mam taki program dla telefonow z systemem symbian (chodzi o komary, nie ludzi ;-) ) - jak ktos chce chetnie mu podesle.. ma 45kb a czy/jak dziala nie wiem bo mam chwilowo inny telefon.. jesli sie sprawdzi to wroce przez lato do starej dobrej i gigantycznej 3650
.. chetnych zapraszam na PM :smile:
http://tinyurl.com/zb2ep
Jak tylko komary zobaczą nas z tym na szyi - padają ze śmiechu![]()
To działa inaczej: Komar słysząc te dźwięki myśli że to inwazja ufoludów i wrzeszczac "Żywcem mnie nie weźmiecie!!!" popełnia samobójstwo poprzez wypicie swojej krwi.:-)