Czy 300d obsluguje upload przez PTP? Biblioteka libgphoto-2.1.4 twierdzi, że owszem, ale u mnie nie chce działać. Ani z poziomu gphoto, ani gtkam. Czy ktoś się tym bawił?
Czy 300d obsluguje upload przez PTP? Biblioteka libgphoto-2.1.4 twierdzi, że owszem, ale u mnie nie chce działać. Ani z poziomu gphoto, ani gtkam. Czy ktoś się tym bawił?
trzeba zdaje się całe oprogramowanie canona wywalić z kompa by zadziałałoZamieszczone przez Tomasz Golinski
a i tak szkoda zachodu skoro czytnik USB 2.0 jest i tak ze 100 razy szybszy...
20Dset
maj łeb...
Aaa, czyli dziala. Ja probowalem pod linuxem, wiec softu Canona nie mama potrzebuje sie dzis z tym uporac (czytnika nie mam, tank siadl bo ladowarke zostawilem w Szwajcarii)
przeszukaj forum, gdzieś o tym pisano....ale szybciej po prostu przegrasz to już chyba normalnie zamiast tracić czas na przekonfigurowanie.....Zamieszczone przez Tomasz Golinski
20Dset
maj łeb...
myslałem, że chcesz zrzucać zdjęcia na komp z aparatu?Zamieszczone przez Tomasz Golinski
w drugą stronę to chyba nijak nie działa...PTP tylko przyspiesza zdaje się transmisję na komp......
20Dset
maj łeb...
gdyby tak było, to by canon nie kombinował z updatem firmware dla tych co nie maja czytnikaZamieszczone przez Tomasz Golinski
problem troche dziwnie rozwiazalem. Rozkrecilem Tank, okazalo sie ze jest bateria Li-Ion 7.4. Wyglada znajomo? Podpiąłem drucikami akku z 300d i działa![]()
[ Dodano: 09-10-04, 23:49 ]
hmm. moge troche sie pobawic i przystosowac tank do aku canonowych na stale. bateria kitowa ma 820mAh czyli spory zysk! cos dla muflona![]()
zrobiłem to samo, baretia płaściutka, 7,4V 820mAZamieszczone przez Tomasz Golinski
podłączaleś od środka czy od zewnątrz? możnaby dodatkowe wyjście zrobić,i jakąś stopkę dla baterii Canona i mniej kabli nozna ze soba zabierać, tyle, że aku Canona w samochodzie nie naładujesz...
20Dset
maj łeb...