Pokaż wyniki od 1 do 10 z 198

Wątek: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Używam obu systemów dosyć pokrętnie.
    W mieście mam zapięte do R C16-35/4L a do M50 M55-200 lub M32 w zależności od sytuacji i focę tym praktycznie bez przepinania obiektywów. Mieści się wszystko w małej torbie Event Messenger 150.
    Do krajobrazu "odległego" do R zapinam C70-300L a do M50 M32.
    Socjal rodzinny robię M50 z M32.
    Poza tym focę trochę do celów zawodowych praktycznie wszystkimi klamotami łącznie z G7XII. No ale to fotki techniczne. Urzeźbiłem nawet kilka timelapse 4K.
    Jakość obrazka z R jest dla mnie niesamowita, RAW obrabia się bardzo wdzięcznie. Ostrość i kontrast z 16-35/4L i 70-300L na prawdę przyzwoita. M50 z M32 to również zacny obrazek ale obróbka już nie taka komfortowa.
    ok, to teraz

Ale masz plan/pomysł na docelowy zestaw/zestawy do którego będziesz dążył?
    Jeśli tak to jaki zestaw i dlaczego ?

jp

PS
    Ja chcę zostać w ML Sony ale ograniczyć zestaw do 2x (body+obiektyw podpięty "na stałe").
    Ponieważ ponad 85% moich zdjęć to 24mm - 25mm jeden zestaw to body + 24mm, drugi to body + zoom 70-?
    W plecaku więc tylko 2 zestawy + "na wszelki wypadek" jedna ultraszeroka stałka

Możliwość szybkiej zmiany "kąta widzenia" także w trudnych warunkach środowiska/czasu, ograniczonej przestrzeni/tłoku itd
    Prawie pusty plecak.

Muszę zacząć sprzedawać swoje obiektywy
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 29-05-2019 o 08:40
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów