Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
Nawiązując do Canona to sam jestem ciekawy ile osób zrezygnowało z dslr i przeszło całkowicie na M bo mówimy tu o APSc.
Masz na mysli zmiane FF DSLR na Mke?
Czy zmiane APSC na M?

Osobiscie zamienilem 750D z calym inwentarzem (18-55, 10-18, 55-250, 35IS) na M5 (15-45, 55-200, 32, 22). Dla mnie dobra zmiana, ze wzgledu na szkla (EFM 32 jest boski, EFM 55-200 unikatowy bo malenki a niezly optycznie). W kwestii korpusow to pol-na-pol. M5 ma pewne zalety, ale nieodmiennie to nadal go* celownik elektroniczny i mizerna zywotnosc baterii. No ale taka jest cena za mniejsze obiektywy, no...

Z tym ze to u mnie drugi system(?) jest. FF DSLR pozostaje nietykalny do powaznej roboty (landszaft, podroz), bo to jest powazny aparat z dojrzala ergonomia i bateria na caly dzien, a nie zabawka do pstrykania familijnego

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
obiście z taką osobą się nie spotkałem. FF i R to zupełnie inna bajka i tu takich osób będzie coraz więcej.
Obecna optyka R (mocne slowa na 5 obiektywow na krzyz jest poza moim kregiem zainteresowan. Wiec tym bardziej pomysl, zeby kupowac eksperymenty ergonomiczne Canona (gladziki R czy "uchwyt" RP)

Jak wyjda RF 15-35/4 IS, 24-70/4 IS i 70-300/4 IS to bede sie mogl zastanawiac czy jest je do czego wpiac...