Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: 5d - jak odzyskać dane z karty ?

Coś już napisał
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Reno Zobacz posta
    Właśnie udało mi się odzyskać zdjęcia z SanDiska Extreme III 2 GB za pomocą Zero assumption recovery i mam pytanie - program zmienił mi rozszerzenia plików RAW na .tif. Otwierają się normalnie, tak, jak RAWy. Coś z tym trzeba zrobić czy zostawić?
    Jeśli działają, to już chyba kwestia gustu i porządku w zdjęciach.
    Osobiście zrobiłbym oryginalne rozszerzenie.
    Jeśli chcesz zmienić wszystkim plikom nazwę to polecam Total Commander-a i skrót CTRL+M, dosłownie 2 sekundy roboty.
    N

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Właśnie udało mi się odzyskać zdjęcia z SanDiska Extreme III 2 GB za pomocą Zero assumption recovery i mam pytanie - program zmienił mi rozszerzenia plików RAW na .tif. Otwierają się normalnie, tak, jak RAWy. Coś z tym trzeba zrobić czy zostawić?
    I druga rzecz - zdjęcia zniknęły sobie, ot tak, bez żadnego usuwania czy formatowania, wczoraj zrobione, dzisiaj ściągane - nie ma. Myślałam, że karta padła ale przed chwilą sprawdziłam i działa normalnie. To co się stało? Dalej używać tej karty? Trochę się boję.
    Mam dokładnie ten sam problem, też udało mi się odzyskać zdjęcia, ale w formacie .tiff , ja kartę będę próbował wymienić, bo samoistne znikanie zdjęć na karcie, chyba nie jest normalne ?

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Mam dokładnie ten sam problem, też udało mi się odzyskać zdjęcia, ale w formacie .tiff , ja kartę będę próbował wymienić, bo samoistne znikanie zdjęć na karcie, chyba nie jest normalne ?
    Tylko jak udowodnić sprzedawcy, że zniknęły? Moja karta teraz chodzi zupełnie normalnie. Też masz Sandiska?

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Tylko jak udowodnić sprzedawcy, że zniknęły? Moja karta teraz chodzi zupełnie normalnie. Też masz Sandiska?
    1. Myślę że nie będę musiał nic udowadniać gdyż, wyślę im kartę ze zdjęciami na której jest tylko pusty katalog. Ale jeśli się wejdzie we właściwości tego napędu / karta z czytnikiem / w XP, to nagle się okazuje że ten "pusty" katalog na karcie CF zajmuje aż 1,6 GB.

2. Nie używam już tej karty, bo nie będę się zastanawiał za każdym razem czy uda mi się odzyskać zdjęcia czy nie.

3. Karta to - Kingston 2 GB Elite Pro.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

moja Kingston 2Gb Elite Pro z ww powodów(juz druga) powędrowała do producenta i czekam na nową mam nadzieje że to ostatni raz
    a zdjęcia udało mi się odzyskac bez problemu przy pomocy Sandiska Rescue Pro który dostałem z kartą za friko

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Rawy odzyskiwałem bez problemu za pomocą:
    1) RescuePro SanDiska
    2) PC Inspector Smart Recovery http://www.convar.de

Coś już napisał Awatar QBUŚ
    Miasto
    Wrocek

Domyślnie

Ja dołożę coś od siebie: Drive Rescue, undelete plus, Zero Assumption Recovery, tymi programami odzyskiwałem pliki, to było już dawno temu więc nie pamiętam który był najlepszy, w każdym bądź razie odzyskują wszystkie rodzaje skasowanych plików (nie tylko fotki) z tym że nie mogą być nadpisane (o ile się nie mylę) z nadpisanym już jest niezła jazda.

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Jak odzyskac rawy w RescuePro SanDiska?
    Nie znam angielskiego i nie wiem co wybrac, moze kos pomoc?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ja kiedyś dobre rezultaty osiągnąłem tym: http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Photorecovery jakieś stare, zamienił na TIFy, ale już sobie poradziłem. PS. To możliwe, żeby RAW zajmował 25 MB ? Tyle zajmują nawet, ale normalnie się je otwiera..
    Bo rawy to są tify A jeśli chodzi o rozmiar, to pewnie jakichś śmieci na końcu dorzucił, ale dziwne, że tak dużo. Może 5d coś dziwnego w tagach ma. No i dziwne, że zdjęć nie brakuje, skoro takie duże pliki wygenerował.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów