Właśnie odebrałem i rozpakowałem. Pierwsze wrażenia: kolor grafit metalik a nie czarny, wygląda nieźle, szybciej (niż S1) wysuwa się obiektyw przy włączaniu, szybciej ustawia ostrość. Większy wyświetlacz. To tak na gorąco. Pozostałe uwagi wkrótce...
Właśnie odebrałem i rozpakowałem. Pierwsze wrażenia: kolor grafit metalik a nie czarny, wygląda nieźle, szybciej (niż S1) wysuwa się obiektyw przy włączaniu, szybciej ustawia ostrość. Większy wyświetlacz. To tak na gorąco. Pozostałe uwagi wkrótce...
Czekamy na pierwsze fotki![]()
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
Po kilkumiesięcznych doświadczeniach z S2 i zapoznaniu się ze zmianami, jakie miały być wprowadzone w S3 nie widzę nawet jednego powodu, dla którego warto by było wydawać kasę na ten model.
Tak z ciekawości spytam, ile kosztował?
Zobaczymy zdjęcia, może optyka na długim końcu lepsza, może wysokie ISO mniej szumi, na razie wstrzymałbym się z ocenami.Zamieszczone przez Eddie
Cieszymy sie razem z Toba.
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Niedługo umieszczę fotki, chciałem jeszcze powiedzieć, że do tej pory mam S1 IS i moje spostrzeżenia będą głównie w oparciu o różnice między S1 a S3. Zapłaciłem za niego 450$ - aparat przyleciał z USA. I jeszcze kwestia fotek, jastem w zasadzie amatorem jeśli chodzi o zdjęcia i nigdy nie robiłe zdjęć testowych. Jeśli macie jakieś sugestie jakie powinny to być zdjęcia lub jak zrobione, to proszę o info i porady.
zeby wzbudzily oklaski na forum onanistow sprzetowych to jednak powinny byc karty testowe. moze byc test BF/FF, ceglany mur, niebieskie niebo czy karta ISOZamieszczone przez Krzysiek1971
grunt, by bron biosie nie zawieralo wartosci emocjonalnych za to mialo cos co da sie zmierzyc i porownac z innymi
a tak serio - zrob sobie dzien wolny, wyskocz do najblizszego Parku Narodowego lub Krajobrazowego (w google'ach znajdziesz mnostwo wskazowek co ciekawego jest w okolicy) i porob zdjecia przez caly dzien. ocenisz, czy przyjemnie Ci sie pracuje aparatem i jakie rezultaty udaje sie nim osiagnac. inaczej testowac ja osobiscie nie umiem niz robiac rzeczywiste zdjecia![]()
Też jestem z WrockaW weekend wybiorę się do ogrodu botanicznego i może do ZOO i do rynku i może jeszcze na Ostrów.
Ostatnio edytowane przez Krzysiek1971 ; 17-05-2006 o 20:34
to polecam Wojslawice i wyskok na druga strone Niemczy na Wzgorza Gilowskie, do Goli Dzierzoniowskiej i na Doline Pieciu Stawow. ew. ciut dalej w kierunku granicy - do Szklarow i Przerzeczyna.Zamieszczone przez Krzysiek1971
fantastyczne miejsce na zdjecia, gdzie mozna caly dzien znajdowac fajne ujecia. a tylko 50km od Wroclawia i to dobra droga
zreszta, jakbys chcial na weekend wyskoczyc to chyba bede w tamte okolice jechal na zdjecia![]()
No tak, to akurat ma znaczenie. W takimi razie czekamy na zdjeciaZamieszczone przez MMM
![]()