Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: S3 IS Mam !!!

Mieszany widok

Krzysiek1971
    Guest

Domyślnie S3 IS Mam !!!

Właśnie odebrałem i rozpakowałem. Pierwsze wrażenia: kolor grafit metalik a nie czarny, wygląda nieźle, szybciej (niż S1) wysuwa się obiektyw przy włączaniu, szybciej ustawia ostrość. Większy wyświetlacz. To tak na gorąco. Pozostałe uwagi wkrótce...

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Czekamy na pierwsze fotki
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Coś już napisał Awatar Eddie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Po kilkumiesięcznych doświadczeniach z S2 i zapoznaniu się ze zmianami, jakie miały być wprowadzone w S3 nie widzę nawet jednego powodu, dla którego warto by było wydawać kasę na ten model.
    Tak z ciekawości spytam, ile kosztował?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eddie
    Po kilkumiesięcznych doświadczeniach z S2 i zapoznaniu się ze zmianami, jakie miały być wprowadzone w S3 nie widzę nawet jednego powodu, dla którego warto by było wydawać kasę na ten model.
    Zobaczymy zdjęcia, może optyka na długim końcu lepsza, może wysokie ISO mniej szumi, na razie wstrzymałbym się z ocenami.

Coś już napisał Awatar Eddie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Zobaczymy zdjęcia, może optyka na długim końcu lepsza, może wysokie ISO mniej szumi, na razie wstrzymałbym się z ocenami.
    No tak, to akurat ma znaczenie. W takimi razie czekamy na zdjecia

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

-Miałeś okazję używać S2? jestam ciekawy porównania jakości fotek, bo wszystkie z S2 na stronach testowych są jakieś dziwnie pastelowe
    -Czy w S3 poradzili sobie z aberracją chromatyczną lepiej niż w S2?

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cieszymy sie razem z Toba.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Krzysiek1971
    Guest

Domyślnie

Niedługo umieszczę fotki, chciałem jeszcze powiedzieć, że do tej pory mam S1 IS i moje spostrzeżenia będą głównie w oparciu o różnice między S1 a S3. Zapłaciłem za niego 450$ - aparat przyleciał z USA. I jeszcze kwestia fotek, jastem w zasadzie amatorem jeśli chodzi o zdjęcia i nigdy nie robiłe zdjęć testowych. Jeśli macie jakieś sugestie jakie powinny to być zdjęcia lub jak zrobione, to proszę o info i porady.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysiek1971
    Jeśli macie jakieś sugestie jakie powinny to być zdjęcia lub jak zrobione, to proszę o info i porady.
    zeby wzbudzily oklaski na forum onanistow sprzetowych to jednak powinny byc karty testowe. moze byc test BF/FF, ceglany mur, niebieskie niebo czy karta ISO grunt, by bron biosie nie zawieralo wartosci emocjonalnych za to mialo cos co da sie zmierzyc i porownac z innymi

a tak serio - zrob sobie dzien wolny, wyskocz do najblizszego Parku Narodowego lub Krajobrazowego (w google'ach znajdziesz mnostwo wskazowek co ciekawego jest w okolicy) i porob zdjecia przez caly dzien. ocenisz, czy przyjemnie Ci sie pracuje aparatem i jakie rezultaty udaje sie nim osiagnac. inaczej testowac ja osobiscie nie umiem niz robiac rzeczywiste zdjecia
    www albo tez flickr

Krzysiek1971
    Guest

Domyślnie

Też jestem z Wrocka W weekend wybiorę się do ogrodu botanicznego i może do ZOO i do rynku i może jeszcze na Ostrów.
    Ostatnio edytowane przez Krzysiek1971 ; 17-05-2006 o 20:34

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów