Pokaż wyniki od 181 do 190 z 207

Wątek: Rf 85/1.2l

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie Odp: Rf 85/1.2l

Znów powtórzę ze watek nie o tym! Jest tu jakiś MOD?
    Ale...Co od moich zdjęć to sa prawie oryginały prosto z ACR bez lokalnej korekcji i dogłębnej obróbki. Co do BW u ciebie kontrastu zabiły młodego skore- wyglada na zbliczowanego a cienie (w płaszczu) ukradły szczegóły ( nie traktuj to jako krytyki. Ostatnie zdjęcia maja zniszczone proporcje miedzy cieniami i światłami ( cos jak hdr w telefonach - młoda wyglada jak lalka prze lokalne rozjaśnienie twarzy). W pozostałych blenda swietnie użyta. Poprawa skory u modelek przesadzona (nie na każdym), wyglądają jak lalki choc wiem ze kompresja utrudnia ocenę.Kolor skóry... hmm subiektywny (taki Nikonowy . Można sie przerzucać w nieskonczonosc Skupmy sie na szkle bo o to tu chodzi dlatego dorzucę pare sztuk z jedzenie kebaba. Wszystkie bez obróbki. Żeby poczuć choc troszkę tego obiektywy musicie powiększyć miniaturę używając tutejszej funkcjonalności...
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	TR229244.jpg
Wyświetleń:	24
Rozmiar:	2,42 MB
ID:	8144

Nazwa:	TR229240.jpg
Wyświetleń:	13
Rozmiar:	2,43 MB
ID:	8145

Nazwa:	TR229238.jpg
Wyświetleń:	13
Rozmiar:	3,23 MB
ID:	8146

Nazwa:	TR229236.jpg
Wyświetleń:	15
Rozmiar:	3,22 MB
ID:	8147

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    Dokładnie o to coś mi chodziło. BTW ostatnie dwie klatki mogły by być prztyknięte przy f/4 i niewiele by to zmieniło. Najlepszą metodą na rozmywanie tła są proporcje odległości, bo sama jasność obiektywu ma ograniczone użycie.
    Przepraszam najmocniej ale niewiele rozumiem z twoich postów... Np: bo sama jasność obiektywu ma ograniczone użycie. - nie wiem co to znaczy.... Ciężko mi się nawet odnieść.
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 01-06-2022 o 22:07
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Uprawnienia umieszczania postów