Ja bardzo lubię DPP, tzn głównie za kolory, ale żeby tego używać w miarę wygodnie to dopiero jak zmieniłem komputer. Na i9 9900k, 32 gb ram i geforce 1070 rtx działa... w miarę...
Ja bardzo lubię DPP, tzn głównie za kolory, ale żeby tego używać w miarę wygodnie to dopiero jak zmieniłem komputer. Na i9 9900k, 32 gb ram i geforce 1070 rtx działa... w miarę...
Ale i tak działa lepiej niż ten darmowy program od Sony.
ON1 PhotoRAW spełnia właściwie wszystkie Twoje wymagania z postu pierwszego. No i potrafi zaimportować bazę z Lr, co prawda wyświetli rawy "po swojemu" ale wypróbować go nie zaszkodzi.
C1 interfejs nie jest trudny (może z wyjątkiem tej namiastki zarządzania biblioteką którą posiada gdzie jest trochę zawikłany) jeśli wiesz co chcesz zrobić to wszystko jest na miejscu, jeśli ruszasz suwaczkami bezmyślnie z nadzieją że w pewnym momencie zobaczysz to co chcesz zobaczyć to pewnie interfejs jest trudniejszy od lighroomowego. jako wywoływarka mz aktualnie jest lepszy od lghtrooma. czy bedzie tańszy trzeba policzyć i brać pod uwagę że nowa wersja pojawia się średnio raz do roku. do działań opisanych w poście 1 jest odrobinę (bardzej niż odrobinę) za duży ale to doskonały program i warto o nim pomyśleć.
Ostatnio edytowane przez mirror ; 04-05-2019 o 11:37
Przejrzałem kilka programów i ciekawym wydał mi się ACDSEE photo studio ultimate biorąc pod uwagę takze cenę. Afginity niestety nie ani tez corel paint shop pro... Jak zrobią w adobe taką podwyżkę i na siłę wcisna 1 tera to chyba przyniosę sie na acdsee. Adobe chce zrobic troche tak jakby na stacji benzynowej kazali płacić po 10 zeta za litr benzyny i dzieki temu mialbym dodatkowo licencje na nawigacje ktorej nie chce, ale nie mógłbym kupić benzyny po 5 zł bez nawigacji Ja osobiscie nie cierpie jak chce mi się na siłę sprzedawać coś czego nie chce... bo inaczej nie dostanę tego co chcę.
Ostatnio edytowane przez Marcinus ; 04-05-2019 o 15:25
Nie będzie żadnej podwyżki. Zostaje $10 w podstawowej wersji.
Spokojnie... Adobe wprowadza chmurę 1TB/20$, ale zostaje też dotychczasowa wersja 20GB/10$.