Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Zacinająca się karta USB 2.0

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie Zacinająca się karta USB 2.0

Dokupiłem do komputera (płyta ma USB 1.0) kartę USB 2.0 (wewnętrzną) i po jakimś czasie zaczęły się problemy...Objawia się to tym że po podpięciu czytnika (testowałem na 2 różnych) gdy zaczynam zgrywać to przejdzie tak ok 40MB i zwis... :-( np. przejdą RAW'y 1,2,3,4,5 i na 6 wisi wyświetlając cały czas okienko stanu kopiowania. Próbowałem inne porty na karcie (4) i to samo. Dziwne jest to że jak podepnę databank (mam Apacera) to wszystko jest ok...Szlag mnie zaraz trafi...
    Czy te karty wewnętrzne USB 2.0 tak mają czy moja jest zwalona? Nie chce mi się zmieniać płyty...kartę kupowałem w MM.
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Miałem taką karte do kiedy nie zmieniłem płyty i procka po mi PS słabo chodził.
    Było ok.
    Sprawdz czy nie masz konfliktu sprzętowego. A jak nie to być może stery zle sie zainstalwaly w xp lub ty je zle wlepiles.

Ostatecznie wydaje mi sie to wymiana katry. Ja bym w MM nie kupił bo jak problem to nikt nic nie wie. Ludzie przez urząd pracy zatrudnieni więc nie wymagaj żeby byli znawacmi kompów czy foto.

Ja tam kiedyś babke z działu foto zagadnołem o obiektyw sigmy to kobieta klape spuściła i nie wiedziała o czym gadam.

powodzenia
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Na MM nie liczę...Sam zawodowo zajmuję się IT :-) ale z tą kartą to krew mnie zalewa bo system nie ma żadnych problemów tzn. konfliktów sprzętowych a wygląda na to że się "coś" zapycha po przmieleniu iluś tam MB.
    Dziwne jest dla mnie to że z DataBankiem (w końcu też USB 2.0) działa.
    Wezmę kartę do pracy i sprawdzę na jakimś starszym sprzęcie...

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

zobacz jeszcze czy nie korzysta z jakiegos przerwania, ktore jest skojarzone z innym sprzetem ... mialem tak kiedys z karta muzyczna
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AGO
    zobacz jeszcze czy nie korzysta z jakiegos przerwania, ktore jest skojarzone z innym sprzetem ... mialem tak kiedys z karta muzyczna
    Konflikt na przerwaniu byłby zgłoszony od razu przez system w menedżerze urządzeń. Teraz mnie natchneło coby sprawdzić w podglądzie zdarzeń czy system czegoś tam nie zgłasza...

Miasto
    Berlin

Domyślnie

niekoniecznie ... kiedys starsze PC-ety pokazywaly na starcie przerwania i bylo latwiej; konflikt chyba nie musi byc uwidoczniony w MU jak nie wystapi - historia zdarzen prawde ci powie - dobry pomysl
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

**** blada :-( . Podmieniłem sterownik na producenta (karta jest Trust) i dalej to samo... Można zapisywać (działa z dysku na kartę), natomiast przy kopiowaniu z czytnika na dysk dalej sie zwiesza tak po ok. 50MB.
    W w podglądzie zdarzeń mam dość enigmatyczne komunikaty (kilkanaście takich samych) i wyświetla jakiś bez sensu komunikat. Wszystko widać na obrazku:

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sprobouj uzyc Total Commandera do kopiowania.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Miałem bardzo podobne zjawisko z kartą tego typu. Na jednych sterownikach zwieszała komputer na krótkie chwile, a na innych urządzenia co chwile znikały i pojawiały się. Spróbowałem wtedy na zewnętrznym śledziu, który ta karta obsługiwała i to był błąd. Coś się na niej spaliło. Cwaniak z allegro uznał że to moja wina, bo to uszkodzenie mechaniczne...

Co dziwne, pod linuxem karta działała bez problemu.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Berlin

Domyślnie

to ja wysiadam ... technicznie az tak dobry nie jestem
    Tak jak Vitez: sprobuj Total commander , a jak nie dziala to serwis lub (moze taniej) podmianka karty cos pomoze.

A tak na marginesie: nie instalowales ostatnio jakiegos Service Pack ?!?
    Czasami zamiast 'pomoc' to cos popsuje

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów