Mam taki zestaw i świetnie mi się sprawdza. Choć nie fotografuje krajobrazów tylko ostatnio nieśmiało architekturę. Mówię o 6d i 17-40
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Mam taki zestaw i świetnie mi się sprawdza. Choć nie fotografuje krajobrazów tylko ostatnio nieśmiało architekturę. Mówię o 6d i 17-40
Niektórzy twierdzą że do krajobrazów pełna klatka nie ma sensu.
to oczywiste - za mała głębia ostrości, tylko dlaczego zdjęcia krajobrazu które mi się podobają są zawsze zrobione fullfrejmem - no nie wiem
ciekawe co by powiedział taki Ansel Adams ten to dopiero miał kłopot - large format, pewnie wszystko miał nieostre na zdjęciach
--- Kolejny post ---
fizyka się nie zmienia ale też polecam telefon i niech robią te okładkowe zdjęcia![]()
Ostatnio edytowane przez mirror ; 26-04-2019 o 10:18
Ja też czasem używam 40d na jakichś leśnych wyjazdach gdzie strach trochę o sprzęt. Ale na ślub bym jej już nie wziął mając 5 i 6d. Zależy co do czego potrzebne i to chyba wszyscy wiemy
Apropo rogów, przy f8 chyba nie ma probkemów.
przeszedłem na 6d i wiadomix że do apsc już nie wrócę, a fotografuję nim wszystko i do krajobrazów jest świetny i w góry go biorę i jest elegancko
R + C 50 1.8 STM + C 17-40 + C 70-200 f/4 + CDN.
https://www.facebook.com/dawidzawilafotografia
A te zdjęcia z iphona to nie były robione 5d3 z 24-70 2.8 II?
Balans bieli koryguje się bez najmniejszego problemu w postprodukcji. Tym należało by się zainteresować :-)