1300D → 80D + R
10-400/1.4-6.3Canony, Sigmy, Tamrony...
twoja wiadomość na ten temat nie dotyczyła autofokusa tylko ostrzenia manualnego wiec się goń.
--- Kolejny post ---
Sprawdziłem, nistety tylko jedną fotkę można zrobić. Brak zdjęć seryjnych. Bo jest to przeniesiony tryb fotografowania w LiveWiev a tam, jak wiemy nie da sie ustawić robienia np. 23 zdjęć jako serię (timer). Timer dostajemy do użycia jak korzystamy z wizjera.
jak mówiła mama Foresta Gumpa
"poznać głupiego po pytaniach jego"
zastanów się dwa razy o co chcesz spytać to nie będzie nieporozumień
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Ja używam chińskiego pilota na radio, odbiornik podłącza się w gniazdo wężyka spustowego. Co prawda nie z 5D4, ale pewnie i do tego modelu będzie, jeśli ma gniazdo na wężyk.
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
Metoda że smartfonem niestety nie była dobra. Sprawdziłem i w zasadzie sprowadzala się praca do namolnego wyciskania or ścisły Zrób zdjęcie bo z jakiegoś powodu też w tym samym miejscu ostrość łapal, a raz w tym samym miejscu mówił że nie (Focus failed - komunikat). Więc w zasadzie wciskasz przycisk robienie zdjęcia z założenia po 10x i za którymś razem złapie. Żadnego odczucia "fajnego flow pracy" nie ma z tym.
Inna rzecz. Nie jestem pewien czy jak w trybie wizjera włączę fotografowanie to za każdym razem przy okazji każdego kolejnego zdjęcia w serii aparat ostrzy ponownie czy zapamiętuje ostrość na samym początku i potem jej nie zmienia. Jak to jest? Ktoś wie czy ostrzy od nowa do każdego zdjęcia z tych nu zadanych?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner