Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Jasny zoom L-ka do APS-C do fotografowania turystycznego do 5k w używce

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Jasny zoom L-ka do APS-C do fotografowania turystycznego do 5k w używce

Cytat Zamieszczone przez p0m Zobacz posta
    miałem możliwość przyglądnięciu się temu 17-55 i strzelenia paru fot. może nie był to jakiś killer ostrości, ale na pewno nie był mydlany na pełnej dziurze.
    też nie miałem nigdy tego szkła na dłużej więc trudno mi się wypowiadać - znajomek miał był zadowolony kiedyś przetestowałem wydawało się niezłe - poszukiwanie świetego graala na apsc ma mz znikomy sens znaczy jeszcze mniejszy niż poszukiwanie graala na ff - jesli ma być totalnie ostro i totalnie jasno to może jasne zoomy 2.0 sigmy ale w naszym ulubionym systemie trzeba się przygotować na ciężką walke z takim obiektywem bo doprowadzenie do optymalnego działania będzie trudniejsze niż ze stałką sigmy.

gdzieś na początku tego wątku padają pytania o konstrukcje typu 18-300 - każdy z wymienionych w tym wątku obiektywów będzie znacznie ostrzejszy od tego typu konstrukcji - trzykrotny zoom może być dobry a czasem (jak się zapłaci) to nawet doskonały, pięciokrotny zoom może być tylko akceptowalny, od większych krotności należy trzymać się z daleka - po to jest wymienna optyka aby ją wymieniać

mz twórca tego wątku nie potrzebuje nic kupować bo ma niesprecyzowane potrzeby - no może jedynie jasny standardowy zoom typu 17-55/2.8 - ale ogólnie to nie wiadomo co chce osiągnąć przez swój zakup, co mu nie działa, co chce fotografować ale ma problem - pragnienie posiadania Lki to jedyna jasna myśl tego wątku - odnosząc się do pierwszego postu - nie istnieją takie obiektywy
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 09-06-2019 o 11:39

Uprawnienia umieszczania postów