Wygląda na to że następca 200D tuż za rogiem.
https://www.canonrumors.com/the-cano...-announcement/
Wygląda na to że następca 200D tuż za rogiem.
https://www.canonrumors.com/the-cano...-announcement/
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
No i ta lustrzanka ma już wszystkie bajery najnowszych bezluster canona, to jest postęp.
Canon to jest udanyJest już info o nowym aparacie EOS 250D na ich polskiej stronie i jako zalety wymieniony jest wizjer optyczny: "zobacz rzeczywisty obraz świata"
Mają dobrych marketingowców.
Ostatnio edytowane przez Photointo ; 10-04-2019 o 07:43
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Rzeczywisty obraz świata to mogę sobie oglądać gdy matryca będzie potrafiła oddać dynamiczy obraz który widzi oko, z zachowaniem adaptacji do świateł i cieni.
No to potrzebujesz skromnie licząc tak z 20 EV. gdybyś chciał mieć słońce w kadrze, bez przepału i zarazem detal w cieniu, to grubo więcej.
Przy czym takie zdjęcie by wyglądało kiepsko, tak jak kiepsko wyglądają mocne HDRy. JPG ma tylko 8 bitów.
Oczywiście te 20EV by sie przydało na etapie otwierania RAWa, ale .. PS oferuje 16 bitów, czyli 16 EV.
Wniosek z premiery 250D jest taki - o lustrzankach nie zapomniano (co mnie nie dziwi), jeszcze sporo czasu minie zanim Canon będzie miał tak tanie bezlustro.
I coś istotniejszego - do lustrzanek dodano to co było zaletą bezlusterkowców - myślę o eyefocus.
4K w tak tanim sprzęcie cieszy.
W sumie fajny sprzęcik, martwi skromy wybór pól AF przy używaniu go jako lustrzanki.
PS - to wątek o bezlustrach, nie o lustrzankach no i to już nie spekulacja, bo ten aparat jest. Piszmy tam gdzie nalezy.
EDIT - przeniosłem do działu o lustrzankach.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 10-04-2019 o 11:11
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...