Cytat Zamieszczone przez asz Zobacz posta
jestem chyba ostatnią osobą na tym forum, która powinna coś doradzać (sama jeszcze rad potrzebuję), ale korzystałam z m10 przed moją m6 więc się wtrącę. M10 to trochę staruszek - nie mogę go odradzać tak całkiem, bo to fajna zabawka i wykonałam nim naprawdę sporo fajnych zdjęć. W zestawie z ef-m 22mm to będzie bajka pod względem mobilności... w zasadzie trochę przygruba komórka... Czasem jednak doskwierało mi, ze był nieco wolny. HDR potrafił chwilę zapisywać, no i ten AF... jednak sporo wolniejszy od m6..., choć dość celny... Wyjdę natomiast pewnie na ignorantkę, ale co do matrycy to jakość zdjęć jest porównywalna. Mimo wszystko decydując się na tego typu konstrukcję szłabym jednak w kierunku m100. Ma generalnie bardzo dobre opinie i wydaje się jednak dużo lepszy. Należy tez pamietać, ze m10 i m100 to ultra amatorskie konstrukcje i brak w nich ustawień mechanicznych. Wszystko ustawiasz przez menu... nie jest to jakoś nadmiernie uciążliwe, ale jednak ja wolę m6 pod tym względem. Dosyć stresujący był tez brak w m10 gripu ... lekki aparat, ale mimo wszystko....

Pomysł z bezluterkowcami jest pierwszorzędny, ale nie wiem czy nie lepiej pomyśleć o czymś w okolicach m6, m50 lub m5. Ta ostania trochę jednak cenowo juz odstaje... Moja m6 jest zaledwie minimalnie cięższa od m10 i według mnie pod względem rozmiarów i wagi również jest bardzo mobilna i komfortowa.
Fajny glos w dyskusji.

Pozdrawiam!
wysłano z FRD-L19 przy użyciu Tapatalka