Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Plener "modelkowy" (akty) 4 - 7 lipca

Red face Plener "modelkowy" (akty) 4 - 7 lipca

Ostatnio daje na C-B ogłoszenia o plenerach jakie robię i parę osób stąd na nie jeździ, choć ... zapisują się na innym forum. Zapisujcie się tu. To tez argument by jechać, jak poznamy tam kogoś z kim się nam fajnie rozmawia.

Dosyć późno daje ogłoszenie o moim plenerze "wiosennym", ale to dlatego, że w maju mamy plener aktowy w Chorwacji, a pensjonaty mają pełne obsady na czerwiec. Zawsze jest problem z sobotą. Stąd termin w lipcu.

Termin: 4 - 7 lipca. Czyli tradycyjnie, przyjazd w czwartek przed kolacją, ustalenia kto z kim gdzie i kiedy Piątek od rana, sobota, niedziela do obiadu - 5 sesji zdjęciowych i w obiad rozjazdy do domu.

Miejsce: nowe Zakwaterowanie w Skalny Dwór http://skalnydwor.pl/ i na FB https://www.facebook.com/Skalny-Dw%C...8466148668961/
    Podobno przepiękne miejsce, Ojcowski Park Narodowy. Dolina Prądnika. Maczuga Herkulesa i Zamek w Pieskowej Skale.
    Noclegi i wyżywienie w tym dworze są względnie tanie, postanowiłem więc że zrobimy po 4 fotografów na modelkę, tym bardziej że dwór ma dosyć mało pokoi. Cena dla noclegów w pokojach 2 i 3 osobowych. Teoretycznie można wygospodarować jedynki, ale wtedy inni będą spali w trójkach. Ale skoro jest tanio, to mamy przy prawie identycznej cenie (jak poprzednie plenery) więcej modelek do aktu. 3 modelki aktowe, 2 ciuchowe i jedna stylistka. Bo do aktu w plenerze makijaże sa delikatne, najczęściej.

Obsada: 5 modelek - 3 do aktu, 2 do zdjęć w ciuchach, stylistka, ja i 20 fotografów (grupa 4 fotografów ma 1 modelkę na sesji)

Cena: 905 zł w tym 305 zł za swój pobyt (ewentualna faktura - wystawia Skalny Dwór) i zrzutka na 3 aktówki, 2 ciuchowe, stylistę i stroje (załatwię stylizacje) równe 600 zł. I to te ostatnią kwotę chcę byście wpłacili, będzie to zaklepaniem miejsca. Nie kolejność zgłoszeń. Z tego wpłacę zaliczkę dla dworu, w kwietniu.
    Tak w ogóle to w październiku już od kogoś dostałem awansem, zaliczkę Tak w ciemno, bez znanego terminu i miejsca.

Aha - dziś pierwszy kwietnia, ale ta informacja o plenerze jest serio
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Domyślnie Odp: Plener "modelkowy" (akty) 4 - 7 lipca

Dopiszę jedno. Spodziewam się kompletu zgłoszeń w kilka dni. Te plenery mają wzięcie. Więc jesli sadzisz, że skoro do lipca to masz czas, a Chorwacja "wisi" i tam kompletu nie ma, to tu tez tak będzie. Nie. Tu pójdzie szybko. Bywały lata, że komplet był w 2 dni. Ja wysyłam do uczestników poprzednich plenerów SMSa z info o kolejnym plenerze. Stąd ich szybka reakcja i szybko brak miejsc.
    Chcę trochę nowych osób, może będzie więcej plenerów w roku.
    Będą canonierzy, na bank, zawsze jest jakiś procent ludzi z Canonami. Sa też z Nikonami, Sony, Fujifilm i czasami trafia się Pentax. I nie ma problemu kto czym robi, wręcz przeciwnie, jest ciekawość tego czym robią inni. Aha - często ludzie testują sobie inne szkła. Ja np podpinałem sobie Zeissy 85 i 135 chcąc się przekonać jak podejdzie mi praca w manualu i jak rysują te szkła.
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

I już wiadomo, że będą ludzie z Canonami. Decydujcie szybko.

Eeeh. Mówiłem, że szybko zabraknie miejsc. 24 godziny nie minęły i mam 22 chętnych na 20 miejsc. Przyjmuję zapisy, ale na listę rezerwową. Do lipca może się dużo zmienić, więc nie jest się bez szans.

Uprawnienia umieszczania postów