Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Kiedyś było jakoś fajniej - CANON

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Odp: Re: Odp: Kiedyś było jakoś fajniej - CANON

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. To że ktoś osiąga poziom artystyczny w foto to kwestia wyłącznie talentu i pracy. Narzędzia to ułatwienie. To że coś jest powszechne powoduje tylko że jest większy dostęp do narzędzi umożliwiających osiągnięcie przyzwoitego efektu - i nic więcej.
    Co do prawka - bzdura. Ono niczego nie determinuje, a już na pewno nie zastąpi zdrowego rozsądku i poszanowania innych - a to jest podstawa bezpieczeństwa na drodze, nie jakiś papierek...
    Dokładnie o tym piszę. Zawsze najważniejszy jest człowiek i to, co ma między uszami. Technologia ułatwia szybsze dotarcie do celu ale nie determinuje lepszego efektu niż wykonywany wcześniej prostszymi środkami. Ale ta sama technologia może też wyrugować nas z dowolnego wykonywanego zawodu obecnie i w przyszłości (np. tzw. fotograf modowy - pisałem o tym wyżej).

Oczywiście żaden papierek nigdy nie zaświadczy o tym, że posiadający go osobnik posiada rozumek bo nawet dzisiaj kierowca jadący z naprzeciwka nagle wyskoczył z samochodu i przebiegając mi przed maską gonił rowerzystę, który chwilę wcześniej otarł mu się o jego autko. Mało zawału nie dostaliśmy, ale mam refleks i obserwuję cuda tego świata w przeciwieństwie do pani (która nie jest żadnym wyjątkiem , ani odstępstwem od reguły) chyżo sunącej przed siebie autkiem mając zajęte obie ręce - w jednej telefon, w drugiej puszka coli i szczebioczącej zapewne o dokonanych zakupach (tył autka zawalony torbami). Zapewne "„gdyby głupota umiała fruwać, to owa pani unosiłaby się jak gołębica”.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 06-04-2019 o 21:28
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów