Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
Ustaw sobie na kicie tę ogniskową i pierwsze zobaczysz czy to pasuje. Światło w ML ma też bardzo duże znaczenie dla poprawy działania AF.
Dziękuje obu Kolegom za odpowiedź. Natomiast odnośnie ogniskowej to będzie idealna. Mam kita juz od roku i prawie każde zdjęcie nim wykonane jest w okolicach 20mm więc o ogniskową się nie martwię. Chodzi mi bardziej o to czy wpłynie to jakoś na jakość zdjęć i czy zyskam na efekcie fotograficznym. W sumie na kicie tez ustawię zbliżoną ogniskową. Światło zaś 3.5 w macro nie jest złe. Chodzi bardziej o to by znaleś obiektyw o takich parametrach czyli jasny i w okolicach 22mm, ale z dobrą optyką. Moje 28 mm ma soczewkę UD - ostrość zdjęć jest o niebo lepsza niż na kicie. W sumie to dopiero po zakupie 28mm zrozumiałam czemu ten kit jest do kitu. Obawiam się, ze dla mnie przydałaby się ta 32mm f/1.4 tylko że 32 mm to zupełnie nie to czego szukam. Myślałam nawet o adapterze i czymś z EF, albo EF-s, ale tyle tego jest, że sama nie mogę się zdecydować. No i pytanie czy ta 22 mm nie będzie na każdym kroku focić z bokeh'em bo nie zawsze jednak ten efekt byłby u mnie pożądany. Choć myślę, że to kwestia ustawień przysłony... no chyba że się mylę, bo EOSem focę dopiero od roku...