Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 90

Wątek: BF/FF moze mi to ktos wyjasnic????

Bywalec Awatar TomaszQ
    Miasto
    Polska

Domyślnie

podziękowałem, aż tak mnie to nie wkurza), to odechciało mi się wydawać grube pieniądze na taki sprzęt. Prędzej poczekam aż mi aktualne body padnie i kupię najtańszy sensowny w danym momencie korpus (jak na dzisiaj to rzeczywiście 20D), albo... zmienię hobby
    i to moim zdaniem jest bardzo słuszna koncepcja :wink:
    Sam niedawno sprzedałem 1Ds i pozostał mi 10D oraz 300D i puki co nie zamierzam tego stanu zmieniać. Chyba, że znowu trafi się jakaś wyjątkowa okazja ...
    Powiem tak jeśli nie potrzebujecie powiększeń rzędu A1 to tak naprawdę nie ma fotki oglądając, którą widz się zorientuje, że była robiona 300D a nie Ds'em.
    Różnica w komforcie obsługi, pewności prawidłowego zadziałania, szybkości jest duża - fakt, ale czy warta zapłacenia za body 8-9 krotności ceny 300D lub 7 krotności 10D? Mnie się wydaje, że nie. Tym bardziej, że ilość zleceń na poważniejsze roboty znacząco spada, a nawet jak sie coś trafi to przecież można wyciągnąć z szuflady dziadkowego Hassiora, albo kupić za 500 złociszy P-Sixa. Oczywiście zapewne znajdą się tacy, którzy się nie zgodzą z takim podejściem do tematu i pojawią im się myśli przeplatane słowem "pro" Pamiętam jak na kółko fotograiczne w mojej szkole zapisał się nowy chłopak. Przyszegł z lustrzanką Nikona i 3 szkłami. Nauczyciel poogladał i powiedział "ok, sprzet fajny, a teraz pokaz mi swoje zdjęcia" :wink:

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomaszQ
    Różnica w komforcie obsługi, pewności prawidłowego zadziałania, szybkości jest duża - fakt, ale czy warta zapłacenia za body 8-9 krotności ceny 300D lub 7 krotności 10D? Mnie się wydaje, że nie. Tym bardziej, że ilość zleceń na poważniejsze roboty znacząco spada, a nawet jak sie coś trafi to przecież można wyciągnąć z szuflady dziadkowego Hassiora, albo kupić za 500 złociszy P-Sixa. Oczywiście zapewne znajdą się tacy, którzy się nie zgodzą z takim podejściem do tematu i pojawią im się myśli przeplatane słowem "pro"
    Eee, to nie tak Ty mowisz o "zleceniach" "oplacalnosci" itp. - a ja jestem sobie zwyklym amatorem pstrykaczem, ktory nie musi usprawiedliwiac wydatkow I chetnie sprawilbym sobie jedynke, wlasnie dla roznicy w komforcie zabawy, szybkosci itp. - ogolnie caloksztaltu przyjemnosci z robienia zdjec. Jednak mimo wszystko wydajac taka ilosc gotowki chcialbym miec pewnosc nie bedzie historii jak wyzej.

Pamiętam jak na kółko fotograiczne w mojej szkole zapisał się nowy chłopak. Przyszegł z lustrzanką Nikona i 3 szkłami. Nauczyciel poogladał i powiedział "ok, sprzet fajny, a teraz pokaz mi swoje zdjęcia" :wink:
    No ba, dlatego tez kiedy odwiedzaja nas znajomi to najpierw pokazuje zdjecia, a na pytanie o sprzet odpowiadam "eee, taki, no w miare niezly"

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nietypowe podejscie jak na onaniste
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Nietypowe podejscie jak na onaniste
    No bo od typowego onanisty roznie sie tym, ze jednak czasem robie zdjecia ;-)

Bywalec Awatar TomaszQ
    Miasto
    Polska

Domyślnie

No bo od typowego onanisty roznie sie tym, ze jednak czasem robie zdjecia

Bywalec Awatar Klosiu
    Miasto
    Tarnów/Kraków

Domyślnie

znalazlem fajnego linka
    Czesi tez maja problem z ff/bf 8)

http://www.fotoroman.cz/techniques/autofocus.htm
    5d II | 50/1.4 | T 28-75/2.8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Klosiu
    znalazlem fajnego linka
    Czesi tez maja problem z ff/bf 8)

http://www.fotoroman.cz/techniques/autofocus.htm
    Czesi mają problemy ze swoimi "zwierciadłówkami", za to nasze "lustrzanki" są niezawodne )

Coś już napisał
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

sorki ale czy ktos zna moze aktualne linki opisujace regulacje ff/bf ?

radekstrozik
    Guest

Domyślnie

wlasnie bo jeden z tych linków nie dziala ... i to ten bardziej potrzebny ze tak napisze ...

Troche sie pogubilem i niewiem czy mozna samemu AF dostroic ?? w 10D czy nie ??

Bywalec Awatar Klosiu
    Miasto
    Tarnów/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radekstrozik
    wlasnie bo jeden z tych linków nie dziala ... i to ten bardziej potrzebny ze tak napisze ...

Troche sie pogubilem i niewiem czy mozna samemu AF dostroic ?? w 10D czy nie ??
    a Jak Ci napisze ze autoryzowany servis sobie nie radzi z tym problemem to wystarczy ?
    5d II | 50/1.4 | T 28-75/2.8

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów