Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Torba Lowepro Nova a rozmieszczenie przegródek

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AGO
    swoja droga fajny masz krawat na avatarze
    Moja żona ale już bez Downa wybrała. Też mi się podoba.
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

moja tez ostatnio na roz mnie namawia, wiec tak mi sie zauwazylo, a kolegow nalezy nie brac tak serio (przynajmniej zawsze ). Obecna sytuacja polityczna nie sprzyja milosci do innych obywateli

pozdarwiam
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AGO
    moja tez ostatnio na roz mnie namawia, wiec tak mi sie zauwazylo, a kolegow nalezy nie brac tak serio (przynajmniej zawsze ). Obecna sytuacja polityczna nie sprzyja milosci do innych obywateli

pozdarwiam
    Czasami mnie poniesie. Ale ja kocham i szanuje wszystkich. Nawt masochistów z CB.
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez EchoX
    70-200/f4 w Lowepro Nova 4 AW na wysokosc wchodzi na styk, na szerokosc tez ledwo ledwo miesci mi sie z lampa (550EX), ale daje rade
    A jak jest z 5 AW. Mam 70-200f4 i dylemat bo chciałbym torbę do której wpakuje (wolałbym od góry) 350d z założonym 70-200/f4 i będę miał miejsce na tamrona 28-75f/2.8 + kit + lampa + DataBank.
    Lowepro Nova 4 AW jest chyba na to za mała?
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Śmiejecie się, że Shaqi ma dylemat co do rozmieszczenia przegródek w torbie, ale to wcale nie jest takie śmieszne, bo czasami choćby się człowiek wściekł, to przez konstrukcję danej torby nie zrobi tak jak by chciał. Ja toczę pianę na przykład z powodu Lowepro Nova 5 i idiotycznego moim zdaniem patentu na noszenie aparatu szkłem w dół. Wszystko jest pięknie jak mam zapięte coś krótkiego (24-105, 50-kę czy jakiegoś m42) - szkło się wtedy mieści na wysokość torby i body też się dobrze wpasowuje. Ale po zapięciu 70-200 już się robi kicha, bo nie idzie tego już wepchać w "pozycję transportową" - w efekcie między foceniami albo przepinam szkła albo niosę aparat na szyi :-) Próbowałem już rozmaitych ustawień przegródek w Nova 5 - tak, żeby osiągnąć przestrzeń na wkładanie aparatu ze szkłem w pozycji horyzontalnej, ale nic nie wychodzi, bo po prostu tu braknie rzepa a tam coś jest za krótkie itd. Jeśli ktoś to rozwiązał, to może niech się podzieli metodą :-) (tylko nie piszcie, kto mi wiąże buty itp :-) ).
    A tak z drugiej strony, to co raz bardziej myślę o zmianie LowePro na Tamraca - np. System Pro 8 albo 10 (noszę trochę różnych gratów). Jakby ktoś był chętny na Nova 5 w dobrej cenie, to może za jakiś czas pójdzie ona na sprzedaż :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Nie wiem jakie msz body i czy z gripem czy bez ale ja noszę 350 (bez gripa) z Sigmą 70-300 w nova 4 na płask na przegrudkach i innych gratach - mieści się nawet z osłoną przeciwsłoneczną. 70-200też powinno wejść. Jedyny mankament, to to iż torba jest nieco wybrzuszona do góry i nic specjalnie sztywnego w górnej kieszeni nosić nie można w miejscu gdzie body wypada. Myślę że w 5 jest jeszcze więcej miejsca (chyba że przgródki ma wyższe - zawsze mozna spróbować lekko je podgiąc i powinno wszysko ładnie się upchać).
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

a do ktorego minimalnie reportera wejdzie body + grip z 70-200 na plasko? i jeszcze bedzie miejsce na 2 obiektywy i lampe?
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Gdzieś na forum jest link do strony z różnymi torbami i plecakami, gdzie na zdjęciach pokazane jest, różne ułożenie przegródek pod konkretne szkła, body, lampy błyskowe itp.

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo
    Gdzieś na forum jest link do strony z różnymi torbami i plecakami, gdzie na zdjęciach pokazane jest, różne ułożenie przegródek pod konkretne szkła, body, lampy błyskowe itp.

No jest :smile:

http://www.cambags.com/

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

super strona no faktycznie jest wszystko ladnie pokazane ale w ziwazku z tym wlasnie mam jeszcze takie pytanie: zauwazylem ze jedno z ulozen w NOVA 4 jest takie iz aparat opiera sie o dno torby obiektywem? Czy to aby nie wplywa negatywnie na zywotnosc obiektywu? Oczywiscie bedzie roznica w zaleznosci od obiektywu ale gdybym "postawil" aprat na Kicie nie skonczy sie to jakas ustarka?
    pozdr Kris
    Ostatnio edytowane przez kris75 ; 13-07-2006 o 10:27
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów