Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Torba Lowepro Nova a rozmieszczenie przegródek

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie Torba Lowepro Nova a rozmieszczenie przegródek

Właśnie kupiłem torbę Lowepro Nova 4 AW. Nie chodzi o to że chcę sie pochwalić, ale zapytać jak rozmieszczacie przegródki w w torbie?

Chcę nosić w niej najczęściej canoan 20d +17-85+ 50 1,8+ jak dojedzie za jakiś czas 70-200 4f+ zestaw do makro industar z pierścieniami.

Czasami też biore hybryde minolty wielkości prawie 350d.

Jak byście mieli jakieś foty z rozmieszczeniem tych elementów bede dzwięczny

Wiem że sporo ludzi tu używa tej torby i modelu wyżej.

Pozdrawiam all users
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zakupy do bagażnika pakuje Ci specjala firma i dostajesz na to FV? Pokombinuj deko Ja mam 2AW i mieszczę tam 350D z gripem, KIT, Tamrona 28-75 (z ciągle założonym tulipanem), 50/1.8, stofena, kabelki, akumulatorki NB2 i AA i mam jeszcze miejsce.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Hmm, kwestia czysto indywidualna. Wystarczy pokombinować.
    Albo niech ktoś narysuje i zapoda

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Rozmieść przegródki tak abyś najczęściej używane szkło miał pod ręką najlepiej zapięte na aparacie a i tak w praniu po pewnym czasie wyjdzie co gdzie wrzucić i jak rozplanować.
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Domyślnie

70-200/f4 w Lowepro Nova 4 AW na wysokosc wchodzi na styk, na szerokosc tez ledwo ledwo miesci mi sie z lampa (550EX), ale daje rade
    Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
    Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
    Jak długo można patrzeć na teściową z przymrużeniem oka?
    -aż się muszka zgra ze szczerbinką...

www.echoart.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez EchoX
    70-200/f4 w Lowepro Nova 4 AW na wysokosc wchodzi na styk, na szerokosc tez ledwo ledwo miesci mi sie z lampa (550EX), ale daje rade
    A jak jest z 5 AW. Mam 70-200f4 i dylemat bo chciałbym torbę do której wpakuje (wolałbym od góry) 350d z założonym 70-200/f4 i będę miał miejsce na tamrona 28-75f/2.8 + kit + lampa + DataBank.
    Lowepro Nova 4 AW jest chyba na to za mała?
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Śmiejecie się, że Shaqi ma dylemat co do rozmieszczenia przegródek w torbie, ale to wcale nie jest takie śmieszne, bo czasami choćby się człowiek wściekł, to przez konstrukcję danej torby nie zrobi tak jak by chciał. Ja toczę pianę na przykład z powodu Lowepro Nova 5 i idiotycznego moim zdaniem patentu na noszenie aparatu szkłem w dół. Wszystko jest pięknie jak mam zapięte coś krótkiego (24-105, 50-kę czy jakiegoś m42) - szkło się wtedy mieści na wysokość torby i body też się dobrze wpasowuje. Ale po zapięciu 70-200 już się robi kicha, bo nie idzie tego już wepchać w "pozycję transportową" - w efekcie między foceniami albo przepinam szkła albo niosę aparat na szyi :-) Próbowałem już rozmaitych ustawień przegródek w Nova 5 - tak, żeby osiągnąć przestrzeń na wkładanie aparatu ze szkłem w pozycji horyzontalnej, ale nic nie wychodzi, bo po prostu tu braknie rzepa a tam coś jest za krótkie itd. Jeśli ktoś to rozwiązał, to może niech się podzieli metodą :-) (tylko nie piszcie, kto mi wiąże buty itp :-) ).
    A tak z drugiej strony, to co raz bardziej myślę o zmianie LowePro na Tamraca - np. System Pro 8 albo 10 (noszę trochę różnych gratów). Jakby ktoś był chętny na Nova 5 w dobrej cenie, to może za jakiś czas pójdzie ona na sprzedaż :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Nie wiem jakie msz body i czy z gripem czy bez ale ja noszę 350 (bez gripa) z Sigmą 70-300 w nova 4 na płask na przegrudkach i innych gratach - mieści się nawet z osłoną przeciwsłoneczną. 70-200też powinno wejść. Jedyny mankament, to to iż torba jest nieco wybrzuszona do góry i nic specjalnie sztywnego w górnej kieszeni nosić nie można w miejscu gdzie body wypada. Myślę że w 5 jest jeszcze więcej miejsca (chyba że przgródki ma wyższe - zawsze mozna spróbować lekko je podgiąc i powinno wszysko ładnie się upchać).
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Uzależniony

Domyślnie

Mama dalej buty sznuruje, czy juz narzeczona?

Wybacz ale jak widze tego typu tematy to mnie mdli, a moze przewrazliwiony jestem, jak to jest?...

Torbe masz, sprzet masz, w czym problem?
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andee
    Mama dalej buty sznuruje, czy juz narzeczona?

Wybacz ale jak widze tego typu tematy to mnie mdli, a moze przewrazliwiony jestem, jak to jest?...

Torbe masz, sprzet masz, w czym problem?
    Mam zespół Downa więc sobie nie radze. Mama mi pomaga a za ręke trzyma narzeczona. Widać twój IQ jest powyżej setki więc gary z mojej strony. Ale jeśli reprezentujesz taki poziom to więcej życzliwości by się przydało jak wiesz co to znaczy.
    Pozdrawiam
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów