https://www.optyczne.pl/13626-news-C...tyk%C4%85.html
Fanboyów Sony tyłeczek zaboli![]()
https://www.optyczne.pl/13626-news-C...tyk%C4%85.html
Fanboyów Sony tyłeczek zaboli![]()
ebe ebe
W niektórych krajach hitem jest 200D. Pewnie dlatego w tym roku pojawi się następca.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Zapewne będzie, żem hejter i wróg innych systemów, ale co mi tam. Najbliższe miesiące i lata pokażą w ujęciu globalnym wysoki wzrost udziałów Canona do poziomu >60%, zażartą walkę o drugie miejsce pomiędzy Sony i Nikonem (Nikon przegra, wręcz stając się sprzętem niszowym czy specjalistycznym, chyba że Sony stwierdzi brak opłacalności bawienia się w ten segment) i dramat Olympusa. To wszystko przy kurczącym się na rzecz smartfonów rynku. Żadnej prawdy objawionej nie ujawniam. Tak będzie. Oczywiście dla uspokojenia dodam, że Canon będzie miał jakże fatalne względem S. i N. wyniki DR. Wyniki finansowe będą jednak odwrotnie proporcjonalne do możliwości wyciągania cieni.
Ja się z tego faktu bardzo cieszę bo wieszczy to, że nie spoczną na laurach będą robić coś więcej niż dotychczas - krótko pisząc liczę na spełnienie mikołajowych życzeńZresztą Sony jak podawali całkiem niedawno w związku ekspansją canona w FF spodziewa się sprzedać w tym roku mniej aparatów, głównie ze względu na silniejszą konkurencję (trochę tych puszek FF różnych producentów napączkowało na rynku
i kurczący się rynek. Ponoć w tym roku Sony ma być także zorientowane bardziej na aparaty z matrycą APS-C.
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
I właśnie dlatego nic nie muszą, a co wypuszczą i tak sprzedadzą.
Na moje oko, Sony zrezygnuje z działu foto, kończą się pomysły a konkurencja goni.
no to w takim wypadku se długo poczekamy na lepsze matryce czy brak cropa na 4K - pewnie cała para innowacji idzie w kolejne 200D a może 2000D i rozkminę jak tu sprzedać po raz kolejny "doskanałą" 18 megapikselową matrycę
To tylko biznes.
To chyba nie tak proste. Ogólnie Canon nigdy nie był skłonny do fajerwerków. Oni wychodzą z założenia że pośpiech we wprowadzaniu nowości nic nie daje. Krótko mówiąc to że się w czymś jest najlepszym lub pierwszym z biznesowego punktu widzenia w tej branży jest bez większego znaczenia.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner