Pokaż wyniki od 1 do 10 z 106

Wątek: EOS R vs A7R III (osobiste spostrzeżenia)

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: EOS R vs A7R III (osobiste spostrzeżenia)

Cytat Zamieszczone przez technik8pl Zobacz posta
    Tak, dokładnie ja widzę zielono-żółtą skórę po imporcie zdjęć z R do LR. Zresztą tu nie chodzi tylko o skórę ale cały "look" rawów.
    Miałem 40d, 5d2, teraz mam 6d1, 6d2, R i R jest pierwszym aparatem, w którym nie potrafię sobie poradzić z kolorem w LR do tego stopnia, że rozważam sprzedaż tego body. Po imporcie zdjęć do triala c1 czuję się jakbym wrócił do domu... ale co z tego? Mam zmieniać cały workflow specjalnie pod jedno body? Kolory z R w LR są żółto-zielono-sino-blade. Czy ktoś z Was też to widzi, i/lub poradził sobie z tym ?
    to zmień forkflow dla wszystkich korpusów - nie mam R ale porzuciłem LR dość dawno i tylko sobie chwalę, 6D też ma "inne kolory" 5DIII też, to dotyczy każdego korpusu - kiedyś dostałem rawy - dziwne oświetlenie sceniczne i trzeba było coś robić z kolorem skóry - ktoś poprosił żebym to zrobił LR bo sam nie potrafi i co i nico w LR nie dało się tego zrobić a w C1 czy DPP bez problemu ale DPP jest dlamnie zbyt prymitywny i ma tragiczny interfejs.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Ja przeszedłem na C1 właśnie z tego powodu. Tylko, że to było koło wersji 4 a teraz jest 12 Nie krytykuję LR, ale osobiście łatwiej uzyskuję to co chcę z Capture One. Polecam wszystkim to co Ty - chociaż spróbować z produktem od phaseone.
    u mnie było podobnie
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 10-06-2019 o 18:19

Uprawnienia umieszczania postów