Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Tele do 1300 zł: 55-250 IS STM vs używane "300-ki" vs EF-M 55-200

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Tele do 1300 zł: 55-250 IS STM vs używane "300-ki" vs EF-M 55-200

ile razy można roztrząsać te same dyrdymały
    kup cokolwiek jak ci nie będzie pasować to sprzedasz i kupisz coś innego
    próbuj być w życiu samodzielny, warto
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Bywalec

Domyślnie Odp: Tele do 1300 zł: 55-250 IS STM vs używane "300-ki" vs EF-M 55-200

@mirror - Tamrony są różne, te stare zwykle wypadały średnio, choć np. 70-300 VC USD czy 24-70 VS są wysoko cenione, podobnie jak najnowsze z dopiskiem "G" i "G2". UWA Tamrona rzeczywiście nie miały dobrych opinii. Może być tak, że Tamrony które miałeś średnio się dogadywały z body Canona (?), nie wiem. Nikoniarze często chwalą tele od Tamrona.

Z uwagi jednak na to, że chcę wykorzystywać szkło przez adapter (z Canonem np. M100) to raczej Tamrona bym nie brał, raczej tylko stajnia Canona.

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    ile razy można roztrząsać te same dyrdymały
    kup cokolwiek jak ci nie będzie pasować to sprzedasz i kupisz coś innego
    próbuj być w życiu samodzielny, warto
    W sumie masz rację, ale też w ten sposób myśląc możnaby zamknąć to i inne fora Bo "wszystko" jest w Google.

Pytam się bo nikt nie zna szklarni Canona lepiej niż wy. Ja jestem zielony w temacie.

Jest też 400mm 5.6L.maly i "lekki"
    To szkło za 5k czyli używkę będzie raczej trudno kupić poniżej 2,5k (zgaduję), a szukam jeszcze tańszego szkła.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez WzW Zobacz posta
    @mirror - Tamrony są różne, te stare zwykle wypadały średnio, choć np. 70-300 VC USD czy 24-70 VS są wysoko cenione, podobnie jak najnowsze z dopiskiem "G" i "G2". UWA Tamrona rzeczywiście nie miały dobrych opinii. Może być tak, że Tamrony które miałeś średnio się dogadywały z body Canona (?), nie wiem. Nikoniarze często chwalą tele od Tamrona.
    70-300VC nie miałem ale czytając opinie odnoszę wrażenie że z czasem entuzjazm opada - kategoria "dobre bo tanie" - budżetowe szkło porównywalne z 70-300IS canona który znam. nie demonizowałbym bym "dogadywania się z body" - mydło to mydło - o dogadywaniu się to można mówić w przypadku sigmy z serii art .
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 22-03-2019 o 15:13

Uprawnienia umieszczania postów