ile razy można roztrząsać te same dyrdymały
kup cokolwiek jak ci nie będzie pasować to sprzedasz i kupisz coś innego
próbuj być w życiu samodzielny, warto
ile razy można roztrząsać te same dyrdymały
kup cokolwiek jak ci nie będzie pasować to sprzedasz i kupisz coś innego
próbuj być w życiu samodzielny, warto
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
@mirror - Tamrony są różne, te stare zwykle wypadały średnio, choć np. 70-300 VC USD czy 24-70 VS są wysoko cenione, podobnie jak najnowsze z dopiskiem "G" i "G2". UWA Tamrona rzeczywiście nie miały dobrych opinii. Może być tak, że Tamrony które miałeś średnio się dogadywały z body Canona (?), nie wiem. Nikoniarze często chwalą tele od Tamrona.
Z uwagi jednak na to, że chcę wykorzystywać szkło przez adapter (z Canonem np. M100) to raczej Tamrona bym nie brał, raczej tylko stajnia Canona.
W sumie masz rację, ale też w ten sposób myśląc możnaby zamknąć to i inne foraBo "wszystko" jest w Google.
Pytam się bo nikt nie zna szklarni Canona lepiej niż wy. Ja jestem zielony w temacie.
To szkło za 5k czyli używkę będzie raczej trudno kupić poniżej 2,5k (zgaduję), a szukam jeszcze tańszego szkła.Jest też 400mm 5.6L.maly i "lekki"
70-300VC nie miałem ale czytając opinie odnoszę wrażenie że z czasem entuzjazm opada - kategoria "dobre bo tanie" - budżetowe szkło porównywalne z 70-300IS canona który znam. nie demonizowałbym bym "dogadywania się z body" - mydło to mydło - o dogadywaniu się to można mówić w przypadku sigmy z serii art.
Ostatnio edytowane przez mirror ; 22-03-2019 o 15:13