Pokaż wyniki od 1 do 10 z 147

Wątek: Canon RF 70-200 mm f/2.8 L IS USM

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Rf 70-200/2.8l

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    co najmniej 3/4 targetu uzywa Arki.
    Jakiego targetu - czego ?

Bartek piszesz któryś post z rzędu o jakiejś abstrakcji. Albo ja już też się odkleiłem od rzeczywistości na tyle, że nie wiem co się wokół mnie dzieje i nie nadążam z trendami albo piszesz o jakieś sakramecko małej niszy .... Coś tu nie gra mi w tej dyskusji... ....
    Pomijam już że tak na logikę to żeby cokolwiek ocenić czy jest przydatne trzeba to sprawdzić. Ocenianie jakichś rozwiązań na podstawie makiet jest delikatnie powiedziawszy ułomne ....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Rf 70-200/2.8l

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jakiego targetu - czego ?
    takiej obreczy statywowej. czy dokladniej: tych z uzytkownikow RF 70-200, ktorzy go beda uzywali z obrecza, czy to dokupowana osobno, czy to w zestawie.

Bartek piszesz któryś post z rzędu o jakiejś abstrakcji. Albo ja już też się odkleiłem od rzeczywistości na tyle, że nie wiem co się wokół mnie dzieje i nie nadążam z trendami albo piszesz o jakieś sakramecko małej niszy
    moze i tak jest... tez nabieram watpliwosci, czy uzywanie statywu nie jest przezytkiem z jakiegos XIX wieku...

Pomijam już że tak na logikę to żeby cokolwiek ocenić czy jest przydatne trzeba to sprawdzić. Ocenianie jakichś rozwiązań na podstawie makiet jest delikatnie powiedziawszy ułomne ....
    ale co ja mam sprawdzac? mam podobna bejme w 70-300L, nawet mniej odstajaca (bo moge sobie ocenic wielkosc tego co jest do RF 70-200) i wiem jak to sie sprawdza w realu, przy noszeniu aparatu z tym obiektywem (i obrecza) w normalnym plecaku. a sprawdza sie *owo. krotko i dobitnie. ciezko domknac plecak, a potem bejme i tak czuc. a to jest plecak tak niemaly jak i niezle wymoszczony w srodku.

co dokladnie moze mnie twoim zdaniem zaskoczyc jak wezme fizyczny RF 70-200 w rece?
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 19-03-2019 o 17:03
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Rf 70-200/2.8l

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    takiej obreczy statywowej. czy dokladniej: tych z uzytkownikow RF 70-200, ktorzy go beda uzywali z obrecza, czy to dokupowana osobno, czy to w zestawie.
    A nie bierzesz pod uwagę że to jest jakaś totalna nisza, a Ci do których jest kierowany ten sprzęt może właśnie chcą odwrotnie - żeby mieć więcej miejsca na palce w tak krótkim szkle (stąd uwaga że trzeba wziąć do ręki żeby osądzać)?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów