to może zacznij czytać właściwe działy/wątki??
https://www.canon-board.info/forums/19-Canon-dSLR/page2
znajdziesz tam plusy dodatnie i plusy ujemne
ale właściwie o czym tu "obiektywnym" pisać? przerobiłem kilka cropów i i kilka FF, ponieważ szedłem cały czas do przodu to w momencie kupna 5dmk3 banan nie schodzi mi z buzi do dziś, a mam go od 2012
i owszem mógłbym kupić Sony bo mi się podoba, ale jak zwykle jest kilka ale...cena, bardzo istotna rzecz i szkła
oba te obiektywne argumenty są tak istotne ze nie widzę najmniejszego sensu wchodzenia w S
w międzyczasie zakupiłem sobie Fuji xt10, ładny , kompaktowy aparacik, ale obiektywnie uważam ze szkła są do niego stanowczo za drogie a baterie za szybko znikają
to jest typowy hipsterski produkt idealnie pasujący na wyjście do clubo-kawiarni czy parku, gdzie pasek od aparatu można dobrać do butów
zabieranie wszędzie 6 baterii i dwóch podwójnych ładowarek jest jednak meczące
i tu ten wredny Canon pokazał światełko w tunelu czyli EOS R
ja wiem ze ma DR do ****, czego i tak nie umiem wykorzystać, nie ma tego czy tamtego, zamyka stawkę i przynosi wstyd Japonii
ale chce go mieć i myślę ze spełni całkowicie moje potrzeby-bo ja potrzebuje do szczęścia 5dmk3, tylko w mniejszej wersji
ale jeśli dla kogoś jest najważniejsze DR, -/+ ev, to niech kupi Sony i się cieszy, nie rozumiem po co się męczyć w systemie C...
każdemu według potrzeb