Pokaż wyniki od 1 do 10 z 187

Wątek: pierwsza cyfrowa lustrzanka po analogowych - co wybrac?

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: pierwsza cyfrowa lustrzanka po analogowych - co wybrac?

Co wy z tym Sony? Co ma wspólnego fomag czy ja z Sony? Fomag nic mi nie narzuca w kwestii tego o czym wolno pisać, a o czym nie jesli chodzi o sprzęt fotograficzny. Fora są mocno niezależne, mimo prywatnego włąsciciela.
    Rozmawiajmy o cechach sprzętu, a jeśli jakaś cecha (DR) jest lepsza w Sony A7III dajmy na to - no cóż, jest. Zakazywaniem dyskusji tego nie zmieniajmy, bo narzekania na wpisy o Sony zamienią się na narzekania na cenzurowanie wypowiedzi. Wycinając wszystkich innych userów z forum będziemy tu się smażyć we własnym sosie i w dodatku będąc przekonanym o doskonałości, bo wszyscy tu maja miec to samo zdanie. Nie nadymajmy się za bardzo, bo ja inaczej diagnozuję problem z brakiem dyskusji na forum. Może się zdziwicie że mówie o braku, OK, przesadziłem, bo dyskusje są. Ale ile tu na forum powinno się pisać? Niewiele więcej niz na olyclubie??? Przecież system Olympusa jest po wielokroć mniejszy. Dlaczego na nikoniarzach jest 5x większy ruch? Są ludzie z wielu systemów, ludzie z Sony wola tam pisać niz na KKM i nikt nie ma pretensji, wręcz są ludzie ciekawi porównań międzysystemowych. Ludzie z Fuji znaleźli tam swój drugi dom. Większość z tych ludzi miało kiedyś Nikony i nikoniarze nie mają problemów w rozmowach z tymi co odeszli. Owszem, czasami się posprzeczają, ale obywa się to bez rozlewu krwi. Krzyk jest nie o sprzeczki, a o cenzurowanie wypowiedzi, unikamy tego jak ognia.
    Nie chciałem pisać o Nikonie, by nie być posądzanym o stronniczość, ale widzę, że teraz jak ktoś napisze o DR Sony to przeedytuję mu wpis i napiszę DR z D850 (żart). Nie mówcie, że chodzi tylko o użytkowników Sony, bo jak by ktos tu ciagle pisał o Nikonie to tez by by sekowany.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 25-03-2019 o 19:38
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Uprawnienia umieszczania postów