1. Kurcze, czytac nalezy dokładnie i ze zrozumieniem. Bo czytanie po łebkach powoduje, że polemizuje się zakłądając, że ten drugi cos myśli.
Nie napisałem, że trzeba kupić A6xxx jak się foci krajobraz. Cofnij się i zobacz co napisałem. Mozna kupić A6xxx, to dobry wybór. Gdy się okazało, że ktos nie chce bezlustra napisałem o D5xxx czy o Pentaxie o który założyciel watku pytał.
2. Może użytkownich róznych aparatów mało tu piszą, bo nie odpowiada im sposób dyskusji. Nie o Canona chodzi, a o kłótnie w działach systemowych.
3. To, że to forum Canona jest stosunkowo mało istotne, gdy się rozważa cechy różnych aparatów. Byłoby nieuczciwe doradzanie zawsze Canona, gdy inny aparat z systemu X czy Y ma cechy bardziej odpowiadające zadającemu pytanie.
W czym problem? Wojny o DR sie nie zacznie, jesli się nie będzie tego podważało. Przejść nad ty do porządku dziennego, olac to. Jest tak - to jest. Do prowadzenia wojny potrzeba dwóch stron. "Problemem" są ci co piszą o DR Sony (niekoniecznie - skoro ktoś szuka czegoś gdzie duży DR sie przyda), a co z tymi, co sie z tym kłócą popierając Canona? W efekcie to wojna fanboyów Canona. Sonoboye staną sie tu niezauważalni, gdy się nie będzie polemizowało z nimi w kwestii, w której oni mają rację. Przejdźcie nad tym do porządku dziennego. Kwestionując to co piszą o DR stajecie na straconej pozycji, domagając sie administracyjnego ukrócenia fanboyów. Problemem jest sytuacja gdy sie scierają fanboye dwóch marek.
Zauważcie, że sporo z tych fanboyów miało Canony i nie jest nieżyczliwych marce. To wy robicie sobie z nich wrogów.