"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Poradziłbym Ci się ogarnąć nieco. Może przerwa od pisania na kilka dni? Potem przeczytaj jeszcze watek np. o eos r... Może na chłodno ocenisz inaczej te "narzekania chłopców Canona", bo moim zdaniem są uzasadnione.
Choć nadziei wielkich nie mam..
Pozdrawiam!
wysłano z FRD-L19 przy użyciu Tapatalka
ebe ebe
Podpisuję się pod tym oburącz.
Nie jest prawdą że @tomfoot uwziął się na Pana Jana, dowodem jest reakcja adminów KKM wobec poczynań tegoż.
@Jacek_Z wydaje mi się że zapomniałeś o jednej ważnej rzeczy, mianowicie o tym, że drenowanie w kółko tego samego o wynalazkach Sony których nie ma w Canon, powtarzam w kółko, do znudzenia, i gdzie popadnie, jest przejawem braku szacunku ze strony fanów Sony do przynajmniej części pozostałych użytkowników tego forum, ba, można pójść dalej i zapytać, czy takie mielenie wciąż tego samego w niemal każdym wątku jest wulgarnym pokazem własnych kompleksów, czy też może prowokowaniem tych, którzy jeszcze tu zaglądają? Piszesz "Bo niepotrzebnie podejmujecie polemikę, że to niepotrzebne..." przeczytaj wątek o Canon R, zobaczysz o co chodzi.
Zacytuję jeszcze @swallow77 z postu #154
"A moja stara piatka nadal robi takie zdjecia jak 12 lat temu. Wydaje mi sie, ze ja z kolei, robie lepsze niz te 12 lat temu. Pewnie rowniez dzieki temu forum."
Pytam, czy to samo mogą napisać apostołowie Sony?
Ostatnio edytowane przez Wieslaw18 ; 26-03-2019 o 18:11
@Kolekcjoner weź nas wszystkich zbanuj. Zostaw @Jacek_Z i @candar poprowadzą we dwójkę to forum dla siebie, a jak będą mieli jakieś wątpliwości, to zawsze Janek Pawlak im pomoże. Tak będzie najlepiej dla wszystkich. Osobiście myślałem, że forum najgorszy moment ma za sobą i jakaś tam szansa na jego przyszłość jest. Myliłem się, ale nie spodziewałem się, że decydujące ciosy padną ze strony przedstawiciela właściciela @fomag
Zostałem wywołany do tablicy - tak więc jednak coś napiszę mimo dużej niechęci z powodów oczywistych. Siedzę sobie w swoim domu na tych wspomnianych w wątku wygodnych "meblach i krzesłach" kupionych u różnych producentów i czytając forum boję się odezwać bo 6 cech świadczących o totalitaryzmie w danym miejscu ma duże racje bytu.
Jak powiedział klasyk: "Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki panie to nikomu… Mmmm… Tak, nie… Nie podoba się. Więc dlatego z punktu mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było. Tylko aplauz i zaakceptowanie." https://www.youtube.com/watch?v=S4LYzqaoP9Y
BTW - https://www.youtube.com/watch?v=nT81H8B6gzU
Ostatnio edytowane przez candar ; 26-03-2019 o 10:59
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
Candar Ty masz po prostu dar obrażania ludzi. Nie wiem czy robisz to świadomie czy nie, ale jak poczytasz "rozmowy" to wielokrotnie pojawiając się rozpętywałeś gównoburzę. Cytacik wyrwany z kontekstu i *** szpileczka osobista. Dla tego Cię nie lubię i unikam rozmów z Tobą. No, ale chyba to zauważyłeś, że mało kto chce z Tobą rozmawiać. Też kiedyś taki byłem i nikt mnie nie lubił. Pozdrawiam. @tomfoot Ja tez chcę bana! Przyda mi się odpoczynek od CB . Znalazłem fajną grupę na FB liżących sobie na wzajem Eosy R
Chyba zyjecie w jakiejś bańce, enklawie. Choć, jednak nie, bo okazuje się , że czytacie FB... gdy tylko pozwolisz sobie na krytykę sprzętu innego niż canon.
Wszędzie, na wszystkich forach sprzet jest krytykowany. Na Olku ząłamanie flagowym modelem, fret dokopuje upadkiem systemu, żale że nie weszli w FF, co będzie z systemem gdy się Panas wypnie. Olek bankrutuje. Na nikoniarzach co jakiś czas ktos napisze, że AF w Sony A7MKIII jest lepszy niż w Z6 i Z7 i .. nic, nikt nie oponuje, bo nie ma tomfoota. Nie ma kłótni, jest informacja i przyjęcie do wiadomości o tym w jakim miejscu jest AF Nikona.. Są testy użytkowników Sigm ART udowadniające, że Nikkory można wyrzucić. I nic, jest ciekawość i ludzie kupują ARTy.
Ja tu gdzieś kiedyś napisałem, że ARTy są dobre to dowiedziałem sie jedynie, że nie trafiają i L-ki sa najlepsze.
Może tu się masowo nie pisze, bo forum zdominowali uzytkownicy, którzy nie dopuszczają do swobodnej wymiany mysli, gdy kto inny pisze cos niezgodnego z ich przekonaniami. Taki monoteizm Canona nie jest ciekawy. Socjologowie wam powiedzą, że najciekawiej jest na styku kultur. Ten monoteizm nie jest ciekawy i jest fałszywy. Stąd forum jest mniej interesujące i powoduje, że ludzie sie nie odważaja tu pisać, pytac o cos innego. Jak tak, to rzez pomyłkę, nowi.
Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)
1. Nie usłyszałem od Was dlaczego, a odpowiem od kiedy. Praktycznie od zawsze. Opinia o forach była jaka była. Vitez trzymał tu rygor. Zmiana opinii trwa lata.
2. Niestety wspomne o Tobie. Ja generalnie jestem z tych co nie karzą a rozmawiają i przekonują. To "ekipa" bardzie ochoczo rozdaje kartki i bany. I w dyskusji na forum modów zapadła decyzja by ci dac permbana, to już ze 2 lata? rok? I powiem,że forum nikona odetchnęło. Za to piszesz teraz częsciej tu. Wiesz, że są całkiem skuteczne blokady przed ponowna rejestracją zbanowanych. Przestań sledzic JP. Lubisz sobie upatrzyc ofiarę, tak jak nikoniarzach i tu z kolei tą ofiarą stał się JP. naprawde nie możesz sie opanować? Skończą ci sie duże fora foto, bo chyba sie nie zarejestrujesz na KKM?
jeśi więc pytasz od kiedy to mogę powiedzieć, że m.in odkąd zacząłeś się tu intensywniej udzielać i atakować.
Moderator to tez uzytkownik. Także na olku i nikonie kadra jest o połowe mniejsza niz była. Spada czytelnictwo na wszystkich forach. Wszystkich. Motocyklowych, samochodowych, forum Pentaxa, KKM - wszędzie się pisze mniej, więc to nie z mojego powoduSpada wszędzie, proporcje wielkości pozostają. Jak były 3:1 tak sa nadal.
Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)