Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Canon EOS 300V

Widok wątkowy

Bywalec Awatar serbio
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Analogicznie na P.AV,TV wciśnięcie gwiazdki powoduje że z pomiaru wielopunktowego aparat przechodzi w pomiar punktowy ?
    Ale jak to się ma jeśli na tej gwiazdce jest blokada ekspozycji ?
    To wlaściwie kiedy się wlącza ten pomiar punktowy , na skali nic nie pokazuje zawsze jest na zero .
    Weźmy taki przyklad nastawiam na AV przyslone 8 czas z automatu pokazuje mi 1/60s. ( dziala pomiar matrycowy ) jak wcisnę gwiazdkę ten pomiar mi się blokuję i nadal mam wskazanie f/8 i 1/60s z z tym że jak wcześniej pisalem pomiar jest zablokowany no to gdzie tu pomiar punktowy ?
    Mogę sobie przekadrować i zrobić zdjęcie ale czy mam pomiar matrycowy czy punktowy jak i tak jest zablkowany i caly czas te same wskazania .
    Chyba że coś źle naciskam ?

Pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez IX. Zobacz posta
    Przy okazji: kupując aparat jednocześnie na próbę zakupiłem film Fujicolor C200. Czy ktoś już na nim wykonywał zdjęcia? Sądzę, że jest to jakaś wcześniejsza wersja Superii, którą rzucono na rynek ze wzgędu na niższą cenę. Czy ktoś coś wie?

Ja zawsze robię na Fuji Real i jestem bardzo zadowolony a i tak slajd Velvia i Provia są moim ulubionymi diapozytywami.
    Iso 200 to tak ni w pięć ni w dziewięć ,jak już to 100,400.
    Z filmami raczej nie eksperymentuje chyba że B&W.
    Ostatnio edytowane przez serbio ; 11-08-2008 o 12:54 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów