Oba są dobre, 300V jest nowszym modelem, o poprawionej ergonomii i rozbudowanych kilku funkcjach. Jeśli różnica w cenie nie stanowi dla Ciebie problemu bierz 300V.
Oba mają ten sam standard mocowania obiektywu (bagnet) - canon EF. 300V może nie współpracować z kilkoma starszymi modelami Sigmy z mocowaniem Canon EF. Niemniej w większości obiektywy te do "orłów" nie należą i nie warto sobie nimi zawracać głowy (choć kuszą niskimi cenami).Dziś sobie poczytałem i dopiero zacząłem się zastanawiać, nad tym jakie i w jakich cenach obiektywy będą pasowały do tego aparatu (biorąc pod uwagę 300 i 300v)?
Nadają się oba (do zastosowań amatorskich oczywiście). Jakość uzyskiwanych zdjęć zależy raczej od użytego obiektywu, niż modelu aparatu do którego był on przykręcony. Na dobrą sprawę, w fotografii analogowej, o zdjęciu decyduje obiektyw i użyta klisza, model korpusu tylko ułatwia bądź utrudnia pracę, choć na początku rzeczywiście trudno sobie poradzić aparatem bez dobrej automatyki.Aha, i jeszcze jedno, póki pamiętam, jak ze zdjęciami makro w tych modelach? Mógł by ktoś podać link/linki do galerii ze zdjęciami wykonanymi właśnie tymi aparatami? Szukałem na googlach i nigdzie nie znalazłem ;/ może jakieś własne zbiory?