Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Canon EOS 300V

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Na sample w ogóle nie patrz. Z 300, 300v czy innych mogą być identyczne jak z 1V. To nie cyfra więc jakość zależy tylko od obiektywu i filmu (edit:ups, mogłem wcześniej przeczytać post MacGyver'a ). Pamiętam jak sam rok temu przeglądałem sample 300v na trekearth Teraz z perspektywy czasu wydaje mi się to trochę śmieszne :-) Ja na Twoim miejscu brałbym 300v. Sam od niego zaczynałem. To co może Ci się nie spodobać to brak quick dial'a i duża ilość plastiku, ale da się przeżyć. Dla wygody kup do niego grip'a. Gdy ja go kupiłem to później już nie zdejmowałem.

PiotrekB
    Guest

Domyślnie

Hm..ok, troche mi sie wyjaśniło Jakie obiektywy polecacie do zdjęć makro ;>
    Ma ktoś jakieś fotki z 300v gdzieś na ftp? Jeżeli tak, to poprosił bym o link na PW jeśli było by to możliwe

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiotrekB Zobacz posta
    Hm..ok, troche mi sie wyjaśniło Jakie obiektywy polecacie do zdjęć makro ;>
    ~100mm macro 1:1. Canon, Tamron(90), Sigma(105), Tokina
    ewentualnie w zupełności wystarczająca na początek Cosina 100/3,5
    http://canon-board.info/showthread.php?t=9085

Ma ktoś jakieś fotki z 300v gdzieś na ftp? Jeżeli tak, to poprosił bym o link na PW jeśli było by to możliwe
    Na litość boską, po co Ci fotki z 300v. To jest KLISZAK!
    Ze strony technicznej jakość zależy tam tylko od słoika, który do niego przykręcisz oraz od wstążki, którą do niego wsadzisz. :-)
    Bo oczywiście najwięcej zależy od tego ziutka, co z tyłu - za aparatem... :-)
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 29-11-2006 o 13:39
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Coś już napisał Awatar CASE
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja na Twoim miejscu olałbym 300-tki wszelkie, bo co to znaczy "aparat na początek"? A potem co, wyrzucisz go, czy sprzedać spróbujesz? Uważam, że powinieneś kupić coś półprofesjonalnego, czego zmieniać nie będziesz musiał. I tu się zgadzam z którymś tam przedmówcą, QuickDial to rzecz zdecydowanie bardzo ważna i ułatwiająca pracę. EOS 50, 33, 30- droższe oczywiście, ale na pewno korzystniejsze. Szczególnie 50. Szkło "na początek", jeśli to ma być przyroda w sensie zwierząt czy ptaków, musi być USM (albo jego odpowiednik innej firmy), ogólnie szybki i cichy, oraz o długiej ogniskowej i ewentualnie dobrym świetle, ale nie popadajmy w koszty Ot, takie 90-300 USM i pięknie. A do makro osobiście polecam nie uzywać specjalnych obiektywów, tylko kupić (ok.50zł) przejściówkę na M42, do tego dowolny obiektyw, np. standardowy Helios 44, pierścienie pośrednie, które każdy średnio zdolny tokarz Ci zrobi i wio. Tylko polecam najpierw mieć jakikolwiek know-how nt. naświetlania fotografii, bo przy M42 o automatyce można zapomnieć.

gwozdzt: i bardzo dobrze, że kliszak, bo się chłopak nauczy na nim robić zdjęć a nie onanizować się sprzętem.
    Canon jakiś tam, bo lubię
    Nie dla PS'a, mniejsze nie dla syfry.

Moje www
    Zobacz mnie na GoldenLine...
    ...i na LinkedIn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CASE Zobacz posta
    gwozdzt: i bardzo dobrze, że kliszak, bo się chłopak nauczy na nim robić zdjęć a nie onanizować się sprzętem.
    A czy mu piszę żeby nie brał kliszaka Tylko wytłumacz mi jeszcze po co mu sample?
    Bo już we trzech mu tłumaczymy, że puszka nic tu nie ma do jakosci, a on swoje...
    Pozdrowienia, Tomek

PiotrekB
    Guest

Domyślnie

Ok ok, już rozumiem ;P nie nerwujcie się Kupię raczej 300v, ponieważ nie mam więcej pieniędzy. Może ktoś mi polecić jakąś literature żeby lepiej zapoznać się z terminami, zasadami i poradami dotyczączymi fotografowania? Do tej pory miałem tylko słaby aparacik cyfrowy dsc p52 (o ile można to nazwać aparatem, full automat w sumie nic ciekawego nie można samemu ustawić)

Domyślnie

Może ktoś mi polecić jakąś literature żeby lepiej zapoznać się z terminami, zasadami i poradami dotyczączymi fotografowania?
    http://www.aparaty.tradycyjne.net/

http://canon-board.info/showthread.php?t=1510
    http://canon-board.info/showthread.php?t=12
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 29-11-2006 o 14:25
    Pozdrowienia, Tomek

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

"Fotografia dla żółtodziobów"

wbrew może nieco odpychającemy tytułowi szczerze polecam

pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

PiotrekB
    Guest

Domyślnie

No to będe miał lekturke Dzięki

Coś już napisał Awatar CASE
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A z konkretnych dziedzin, to bardzo łopatologiczna "Fotografia portretowa" Romana Burzyńskiego. :]
    Canon jakiś tam, bo lubię
    Nie dla PS'a, mniejsze nie dla syfry.

Moje www
    Zobacz mnie na GoldenLine...
    ...i na LinkedIn

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów