Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Sigma 70-300/4.0-5.6 APO DG Macro

manala
    Guest

Domyślnie Sigma 70-300/4.0-5.6 APO DG Macro

Myślę nad kupieniem tego obiektywu...ale z tego co widzę na allegro jest kilka rodzajów...czym się różnią? ktoś wie? (oprócz koloru paska, który mi nic nie mówi...)

Uzależniony

Domyślnie

Wszystko jest do znalezienia na forum. Aktualnie istotne dla kupujacych sa 2 wersje 70-300 APO DG i DC. DG to wersja przystosowana do wspolpracy ze wszystkim DSLR, DC to wersja dla DSLR z matryca APS-C. Proponowal bym kupic wersje DG, mialem ja i bylem zadowolony, zwazywszy na koszt zakupu i jakosc otrzymywanych zdjec.
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

manala
    Guest

Domyślnie

Dzięki

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Mam 70-300 APO DG i używam go z 350D. Spisuje się bardzo dobrze w fotografii sportowej i macro. Zrobiłem nim ok. 300 zdjęć podczas Warszawskiej Barbórki przy dość kiepskim świetle i mimo tego zdjęcia przy ISO800 wyszły bardzo dobrej jakości. Polecam ten obiektyw. Naprawdę warto.

Coś już napisał Awatar Pawlo
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Jezeli do Digitala to tylko DG z czerwonym paskiem (wersja z APO)

Sigma 70-300mm F4-5.6 APO DG MACRO

krada
    Guest

Domyślnie

popieram Pawlo,

co do paska to:
    czerwony pasek do wersja DG
    zloty pasek to wersja D (albo G juz nie wiem )
    wersja DG jest wersja nowsza a wiec poprawione lustra, szybszy AF itd...
    jednak przy zakupie uwazaj rowniez aby kupic wersje APO poniewaz minimalizuje ona aberrację chromatyczną.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poland / Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil
    Mam 70-300 APO DG i używam go z 350D. Spisuje się bardzo dobrze w fotografii sportowej i macro. Zrobiłem nim ok. 300 zdjęć podczas Warszawskiej Barbórki przy dość kiepskim świetle i mimo tego zdjęcia przy ISO800 wyszły bardzo dobrej jakości. Polecam ten obiektyw. Naprawdę warto.
    A ja ostatnio uzywalem do robienia fotek rodzince i tez wyszlo calkiem fajnie nawet na 300mm. Polecam
    Canon 350D + Tamron 17-50 2.8, Lampa 430 EX, Battery Gripp, Sigma 70-300 DG APO, Kingston 1GB x 3, Canon 50mm f/1,8

Uprawnienia umieszczania postów