Ktos wspomnial wczesniej ,ze jest wysyp Sigm 35mm 1.4art a drugiej reki i to samo jest na ebay UK. Ciekawe czemu ?
Ktos wspomnial wczesniej ,ze jest wysyp Sigm 35mm 1.4art a drugiej reki i to samo jest na ebay UK. Ciekawe czemu ?
Canon 1dx, 5d III i parę słoików
Nikon d700 & d200 CCD
1) Tych szkieł jest bardzo dużo w obiegu. To najpopularniejszy art. Stąd też większy obrót tymi obiektywami. Coś jak passat wśród aut
2) sporo osób przeszło z canona na Sony a7III, zostawili sobie tego arta, ale po jakimś czasie mają dosyć tych gabarytów i wagi, szczególnie z mc-11 a akurat niedawno sony wypuściło bardzo fajną, tanią i lekką 35/1.8
3) sprzedają, bo i tak focą ciągle tylko smartfonem choć początkowo planowali zostać photography
Miłego dniamoja www
No fakt ze duzo osob przechodzi na Sony i Fuji wysprzedajac cala szklarnie i czesto 2 body. Nie ma sie co bawic w adaptery:-)
Musze zobaczyc czy na YouTube nie ma juz tego nowego Tamiego.
Canon 1dx, 5d III i parę słoików
Nikon d700 & d200 CCD
Powtórzę to co już napisałem wcześniej - wg mnie ten Tamron umrze w zapomnieniu, bo pomimo tego że jest świetny wypuścili go parę lat za późno. Wszyscy mają już sigmę albo canona. To powinna już być konstrukcją pod ML-e. Szczególnie, że pod canona i nikona jeszcze nie ma wysokiej jakości 35/f1.4.
Miłego dniamoja www
W pełni zgoda. Dodatkowo pewnie niedługo przyćmi go sigma 35/1.2 zarówno pod względem gabarytów jak i optyki
Po latach teraz można nabyć te szkło za 3 tyś zł. Po pół roku użytkowania mogę powiedzieć że to jedna z najlepszych 35mm na świecie. Tamron się nie mylił mówiąc że te 35mm to ich dzieło - zwieńczenie firmy, najlepszy obiektyw jaki im wyszedł. Na gęstej matrycy 45Mpix R5 jest nieziemsko ostry i z miłym rozmyciem. Z R5 mamy tu spokojnie namiastkę średniego formatu - takiego GFX. Z R5 trzeba zaktualizować firmware do wersji 2 tamron consolą żeby działa stabilizacja. Te szkło to trochę taki czarny koń. Zamiast czekać na jakieś plastyczne 35mm pod RF - warto nabyć te szkło bo w takiej cenie tak dobrej 35mm się nie kupi.
https://www.slrlounge.com/tamron-sp-...f-35mm-primes/
@szwayko a masz porównanie T do Sigmy Art 35 f/1.4? Pytam o osobiste porównanie i wrażenia - testy w sieci znam.
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!